COLTERM ne învață cum să reducem consumul de energie termică. ”Închideți robinetul!”

- Advertisement -

Compania care distribuie agentul termic în sistem centralizat în Timișoara, își informează clienții că, în timpul zilei, când temperaturile sunt ridicate, agentul termic poate fi închis de tot de la robinetele vanelor de branșament din subsolurile blocurilor, și redeschise seara.

Conform prevederilor Regulamentului Serviciului Public de Alimentare cu Energie Termică al Municipiului Timișoara, care specifică la art. 304 că: “În municipiul Timişoara sezonul de încălzire este definit ca fiind de regulă perioada 1 octombrie – 30 aprilie a fiecărui an”, dar și a contractelor semnate cu clienții săi, COLTERM nu poate sista furnizarea agentului termic până la finele lunii aprilie. Tocmai de aceea conducerea Colterm lansează un apel la clienți reamintindu-le că au posibilitatea să-și gestioneze singuri consumul de căldură de care au nevoie!

Compania reamintește timișorenilor racordați la sistemul centralizat de termoficare că, încă din urmă cu doi ani, a identificat soluţii pentru a îmbunătăţi confortul termic al acestora, lansând un proiect ambiţios: contorizarea individuală cu distribuție pe orizontală. Concret, se vor realiza racorduri individuale pentru fiecare apartament, branşamentele urmând să fie prevăzute cu robinete de izolare şi buclă de măsură a consumului de energie termică pentru încălzire (contor de energie termică). De la aceste racorduri se pleacă pentru efectuarea instalaţiei interioare pe orizontală de încălzire a apartamentului (conducte de legătură, fitinguri şi robinete termostatate montate pe fiecare calorifer în parte).

Folosind această metodă de contorizare a consumului de energie termică pentru încălzire se realizează o descentralizare a sistemului de alimentare cu energie termică pentru încălzire la nivel de condominiu, cu efecte benefice privind facturarea exactă a consumului individual înregistrat cât şi posibilitatea reglajului individual (cu ajutorul robinetelor termostatate montate pe calorifere sau prin cele de închidere montate la exteriorul apartamentelor).

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare