Incediu de proportii pe Brancoveanu

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș a demarat o serie controale la comercianții din bazarul de pe strada Brâncoveeanu. Totul după ce duminică dimineață un incendiu a mistuit mai multe magazine. Pompierii au muncit vreme de câteva ore pentru a stinge flăcările. Un om și-a pierdut viața în urma incendiului care a izbucnit ca urmare a unui defecțiuni la instalația electrică.

„Ieri, 12.12.2017, s-au executat 4 controale privind apărarea împotriva incendiilor, fiind constate 15 nereguli, pentru care s-au aplicat 15 sancțiuni contravenționale, din care 10 avertismente și 5 amenzi, în cuantum de 69,500 lei.
Principalele nereguli constate, au fost:
– lipsa autorizației de securitate la incendiu (la 2 din cele 4 obiective verificate);
– exploatarea instalațiilor electrice cu defecțiuni și improvizații;
– căile de evacuare sunt îngustate prin amplasarea de materiale (manechine, confecții textile, încălțăminte, etc), care reduc lățimea liberă de circulație;
– iluminatul de securitate pentru evacuare funcționează particular.

Activitatea de verificare se va executa zilnic, până la verificarea tuturor spațiilor comerciale din această zonă pentru a preîntâmpina producerea altor evenimente care se pot solda cu pierderi de vieți omenești și importante pagube materiale”, a informat ISU Timiş.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.