Concert special de JAZZ la Filarmonica Banatul. Elevation Quartet din New York își lansează albumul „Song from Afar”

- Advertisement -

Filarmonica Banatul și JazzUpdates aduc la Timișoara un eveniment special de muzică jazz, care va avea loc în 16 noiembrie, la Sala Capitol, atunci când va fi lansat în România noul album al Elevation Quartet din New York, intitulat „Song from Afar”. Lucian Ban și celebrul saxofonist Abraham Burton au fondtat quartetul Elevation în anul 2006, a New York, cunoscând rapid succesul.

Formația a susținut numeroase concerte atât în Europa, în cluburi sau festivaluri de referință din Londra, Amsterdam, Paris, Viena sau Koln, dar și în Statele Unite ale Americii, în orașe precum Chicago, San Francisco sau Los Angeles. Contrabasistul John Hebert și bateristul & percutionistul Eric McPherson sunt cei care întregesc formația.

Quartetul Elevation a avut multiple nominalizări la premiile Grammy și colaborări cu o listă a Who’s Who în jazz-ul modern. Albumul care va fi lansat la Timișoara este format din 10 piese, șapte compoziții originale semnate de Lucian Ban și trei orchestrări ale unor doine și cântece de nuntă din Transilvania, cântate de Gavril Țărmure împreună cu grupul. Va fi, prin urmare, o seară de jazz contemporan, în care spiritul acestui gen de muzică se va întrepătrunde cu ethos-ul est-european și cu doina transilvană.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Ochiul Beiului, un colţ de natură scăldat în legende FOTO

Aşezată în judeţul Caraş, Ochiul Beiului se numără printre...

Sânzienele Sărbătoarea verii şi a bucuriei

Prilej de a sărbătorii soarele şi muncile agricole, bunăstarea...

Amatorism acut! Primarul Dominic Fritz, nici măcar erou de benzi desenate

Să ne aducem aminte, cu plăcere, când omul de...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img