Concert special de JAZZ la Filarmonica Banatul. Elevation Quartet din New York își lansează albumul „Song from Afar”

Date:

Filarmonica Banatul și JazzUpdates aduc la Timișoara un eveniment special de muzică jazz, care va avea loc în 16 noiembrie, la Sala Capitol, atunci când va fi lansat în România noul album al Elevation Quartet din New York, intitulat „Song from Afar”. Lucian Ban și celebrul saxofonist Abraham Burton au fondtat quartetul Elevation în anul 2006, a New York, cunoscând rapid succesul.

Formația a susținut numeroase concerte atât în Europa, în cluburi sau festivaluri de referință din Londra, Amsterdam, Paris, Viena sau Koln, dar și în Statele Unite ale Americii, în orașe precum Chicago, San Francisco sau Los Angeles. Contrabasistul John Hebert și bateristul & percutionistul Eric McPherson sunt cei care întregesc formația.

Quartetul Elevation a avut multiple nominalizări la premiile Grammy și colaborări cu o listă a Who’s Who în jazz-ul modern. Albumul care va fi lansat la Timișoara este format din 10 piese, șapte compoziții originale semnate de Lucian Ban și trei orchestrări ale unor doine și cântece de nuntă din Transilvania, cântate de Gavril Țărmure împreună cu grupul. Va fi, prin urmare, o seară de jazz contemporan, în care spiritul acestui gen de muzică se va întrepătrunde cu ethos-ul est-european și cu doina transilvană.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare