stop_cancer_posters-rb385964535f74cd08f4c71fd94c3800c_w88_8byvr_512

Proiectul „Confecţionând şanse” are ca obiectiv dezvoltarea unui atelier de croitorie. Prin intermediul unui magazin on-line vor fi puse în vânzare produse realizate (poşete, rochii, eşarfe sau tricouri personalizate), atelierul devenind astfel o sursă de autofinanţare pentru Asociaţia Împotriva Cancerului Timişoara şi, totodată, o alternativă ocupaţională plătită pentru beneficiarii Asociaţiei. Complementar, se vor derula activități de ergoterapie pentru persoanele diagnosticate cu cancer, activități menite să le ofere posibilitatea de a-și dezvolta abilitățile, competențele și de a cultiva atitudinile necesare activării eficiente într-un mediu de lucru. Proiectul are în vedere și acțiuni de sensibilizare a comunității în legătură cu problemele și dificultățile întâmpinate de pesoanele diagnosticate cu cancer, precum și activități de formare pentru voluntari în vederea implicării lor în asistarea acestor persoane.

De-a lungul timpului, Asociația Împotriva Cancerului Timișoara a oferit asistență și sprijin unui număr de aproximativ 800 de persoane, pacienți, foști pacienți și aparținători, având ocazia să identifice, ca și problemă care persistă, dificultățile întâmpinate de persoanele diagnosticate cu cancer în demersul de a reveni pe traseul profesional dorit. Prin intermediul acestui proiect, persoanele diagnosticate cu cancer au, pe de o parte, șansa de a contribui la demersul de responsabilizare a opiniei publice locale în legătură cu o cauză socială, iar, pe de altă parte, au acces la o ofertă de activități și servicii menite să contribuie la recuperarea sentimentului de apartenență și utilitate.

Pentru a putea vota proiectul în cadrul campaniei Petrom – „Idei din Ţara lui Andrei”, aveţi nevoie de o adresă de mail şi un număr de telefon valid. E o operaţiune simplă care poate ajuta Asociaţia Împotriva Cancerului Timişoara să transforme un vis în realitate. Proiectul timişorean „Confecţionând şanse” poate fi votat AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.