Consilier local PSD: Comisia de Circulație a Primăriei Timișoara, în ilegalitate

- Advertisement -

Dan Idolu, consilier local PSD, susține că Comisia de Circulație a Primăriei Timișoara încalcă legea. Alesul local este de părere că multe decizii ale municipalității legate de gestionarea traficului din oraș s-au luat abuziv și că administrația Robu a urmărit eliminarea dezbaterilor publice.

„Gândiți-vă cât rău au putut să facă aceste comisii formate din funcționari din primărie care n-au obligația să dezbată înainte. Nici public, nici prin presă, nicicum. Gândiți-vă câte rele, începând de la bicicletele care n-au voie că n-a vrut cineva, terminând cu o anumită organizare a anumitor spectacole, cu stații de tramvai, cu mulțimea de semafoare, cu mulțimea de semne care nu mai știm unde sunt, unde nu sunt, că eu cred că intenționat nu există un inventar al semnelor de circulație. Deci o conducere bazată pe dispoziții, nu pe hotărâri, cum spune legea 215. Administrarea domeniului public este atributul consiliului local, nu al primăriei și atunci s-a inventat acest subterfugiu, dispoziția primarului. Aceste dispoziții, lăsate la latitudinea unuia sau a doi funcționari din primărie, au dus la situația actuală, au făcut ce au vrut fără dezbatere publică”, a declarat Dan Idolu, consilier local PSD.

Potrivit alesului local, Comisia de Circulație a preluat abuziv atribuțiile Consiliul Local Timișoara.

„Ca să nu mai treacă prin consiliul local, să fie o dezbatere publică care poate încurca niște jocuri, niște interese, prin dispoziția primarului, ultima, din 16.03.2016, se înființează și se numesc membri în comisie. Președinte acuma la Comisia de Circulație Nicolae Robu, vicepreședinte, Culiță Chiș. Păi dacă Culiță Chiș face regulamentul de circulație în oraș, sau tratează, auziți aici, că e în regulament, e rușinea rușinii, e împotriva legii. Comisia are competența de a analiza, stabili, aproba măsuri privind strategii de dezvoltare ale municipiului Timișoara. Păi o comisie formată din funcționari, pe unii nici nu-i știu cine sunt, unul e Dorel Cojan, unii cunoscuți, alții mai puțin cunoscuți. Consiliul Local trebuie să stabilească o strategie, nu Comisia de Circulație, vezi cazul Îngerii Galbeni, reglementarea circulației pietonilor pe străzi. Păi vă spun că strada Mărășești printr-o dispiziție a comisiei de circulație și la ora actuală e fără autorizație de construcție. S-a comis o ilegalitate”, a explicat Dan Idolu.

Întrebat de reporterul Vocea Timișului cine răspunde pentru aceste situații, acesta a refuzat să dea mai multe detalii.

„Păi Comisia de Circulație și cine a numit această comisie ilegal împotriva legii administrației publice locale. Nu aș vrea să intru mai mult în detalii pentru că este o conferință analiză a ceea ce a fost. Asta a fost un exemplu ca să arătăm, de ordine publică nu mai vorbim câte abuzuri se fac acolo și cum se numesc anumite posturi de polițiști locali ca obiectiv de pază. De fapt asta s-a ocolit, decizia democratică prin consiliul local, care ne place sau nu, e votată de oameni. Nu numim niște funcționari angajați să răspundă direct, dar de fapt nu răspund, vor răspunde în fața Curții de Conturi poate sau a altor instituții. Se conduce netransparent”, a concluzionat alesul local.

[responsive_youtube

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img