Consilierul Alfred Simonis și avocata Carmen Obârșanu îl acuză pe primarul Robu că-l ține în spate pe secretarul Cojocari

- Advertisement -

Ziua de marți a fost cel puțin ”ciudată” în plenul Consiliului Local Timișoara. Consilierii au decis, printre altele ca bugetul echipei de fotbal din liga secundă, Poli Timişoara, să fie ”modificat” și nu redus, ”aşa cum dezinformează cu bună ştiinţă primarul Nicolae Robu”. Consilierii au votat ca o mai mare parte din suma alocată clubului să fie direcţionată către Centrul de Copii şi Juniori. Concret, clubului îi reveneau 7 milioane de lei, din care 350.000 de lei erau destinaţi juniorilor. CLT a decis ca suma destinată tinerelor speranțe să crească până la 1.050.000 lei. ”Când majoritatea CLT a luat această decizie, primarul universitar al orașului nostru nu și-a mai reținut în niciun fel limbajul și nervozitatea, a proferat injurii și a amenințat consilierii locali, pe cei care au îndrăznit să judece altfel, să judece mai echilibrat alocarea fondurilor pentru activități sportive. Așteptăm scuze publice din partea primarului universitar al orașului nostru, cel care este doar invitat la ședințele CLT, cel care trebuie să se obișnuiască cu rolul său executiv și cu faptul că nu este un unic deținător al adevărului” spune solicitarea tânărului consilier social-democrat.

Mai mult decât atât, în cadrul aceleiași şedinţe a CLT, o parte dintre consilieri au fost de acord cu propunerea primarului Nicolae Robu şi a secretarului Ioan Cojocari şi au avizat prin vot angajarea unui avocat care să apere instituţia în procesul pe care îl are cu Curtea de Conturi. Mai exact, este vorba despre finanţarea echipei Politehnica Timişoara, în perioada când aceasta aparținea lui Marian Iancu. ”Am asistat astfel la o nouă regretabilă scenetă, în care un astfel de serviciu se externalizează, urmând să fie plătit din bani publici de către municipalitate, fără o explicație serioasă, fără să se prezinte public motivația gestului. Mai marele Serviciului Juridic, secretarul Ioan Cojocari, este protejat cu bună ştiinţă de către Nicolae Robu în această speţă. Curios este faptul că în situaţii asemănătoare, când municipalitatea s-a văzut nevoită să achite milioane de euro din banii contribuabililor, nu s-a recurs la astfel de acţiuni” a răbufnit Alfred Simonis, care face referire la cazul ștrandului Termal, pentru care Primăria, după pierderea procesului, va fi nevoită să achite circa 3 milioane de euro, după ce s-a bazat pe proprii juriști. ”Pe acest dosar, Cojocari și Serviciul Juridic nu au venit cu propunerea să achităm servicii juridice externe. Ne-am apărat cu juriștii noștri și-am pierdut. Acum că e vorba despre domnul Cojocari, de pielea lui, care este responsabil de finanțare, s-a venit cu propunerea. Același Cojocari despre care domnul primar spunea în campania electorală că va fi primul care va fi pus pe liber din Primărie” susține Simonis pentru www.voceatimisului.ro.

Este bine știut faptul că în vremea în care ștrandul Termal era încă în administrarea vechiului proprietar, Ioan Cojocari, și la acea vreme secretar în Primăria Timișoara, dorea ca prin orice mijloace să pună mâna pe acest obiectiv, (cadou pentru fata lui), la un moment dat acesta fiind ”fugărit” chiar în incinta ștrandului de fostul administrator,George Pop (Dumnezeu sa-l ierte) incident care datează din anul 1997-2000.

”Acest lucru ne face să ne întrebăm dacă acestea nu au fost pierdute cu bună ştiinţă. În cazurile amintite, Nicolae Robu nu a avut o atitudine atât de tranşantă ca şi acum, nu a expus public dorinţa de a angaja case de avocatură, lucru care arată cât de eficientă este administraţia Robu” mai spune Simonis.

Pe o speță de același tip, în care Primăria a achitat clubului de fotbal patronat de Marian Iancu milioane de lei sub formă de sponsorizare fapt constatat de Curtea de Conturi ca fiind ilegal, Consiliul Județean Timiș a pierdut definitiv procesul cu aceeași Curte de Conturi, iar instituția condusă de Titu Bojin nu a ales o apărare externalizată.

Prezentă la ”scandalul” din CLT, avocata Carmen Obârșanu a amenințat că va face plângere penală pentru cheltuirea banilor publici în mod nejustificat, acuzând că banii aferenți contractării unui avocat vor fi cheltuiți pentru ca Ioan Cojocari să fie apărat și că acesta beneficiază de protecția primarului Nicolae Robu. ”Cred că secretarul știe mai multe fapte ilegale ale primarului. În primul rând primarul acoperă niște acoliți. Dacă căutați pe internet în 18 ianuarie 2008, soția consilierului primarului, Alexandru Chirilă, a luat cîteva sude de mii de euro dintr-un contract cu CNADNR. Sunt vreo trei sau patru contracte într-o singură zi. Domnul Robu are foarte mulți prieteni ”descurcăreți” în afaceri cu statul. Domnul Cojocari știe lucrul acesta, iar Nicolae Robu, niciodată de când îl cunosc eu, din 1999, nu a făcut un lucru pentru cineva, fără să aibă el un câștig. Atunci când nu a reușit să dirijeze omul, l-a jignit, l-a umilit și și-a bătut joc. Întotdeauna domnul Robu și-a urmărit interesul. Ceea ce-a făcut Robu în plen se numește șantaj” spune avocatul, care susține că ceea ce încearcă Nicolae Robu este total ilegal.

Obârșanu susține că indiferent de cine va apăra cauza CLT, instituția nu are cum să câștige acest proces împotriva Curții de Conturi, cu atât mai mult cu cât ”contractele dintre Consiliul Local Timișoara, respectiv Consiliul Județean Timiș și firma lui Marian Iancu avea exact același conținut, ceea ce nu e legal, deoarece acestea trebuiau făcute de juriștii celor două instituții publice, însă acestea au fost realizate de juriștii clubului Poli, mai exact de domnul Motica. Dacă vă amintiți, în perioada când CLT finanța clubul Poli Timișoara, fostul ginere al lui Cojocari făcea parte din clubul Poli, de aceea insista Ioan Cojocari pentru plata acestor bani către club” mai spune avocatul Carmen Obârșanu, pentru www.voceatimisului.ro.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img