Locul de joacă pentru copii de pe strada Dunărea a fost modernizat! Vezi cât a costat FOTO

- Advertisement -

Primarul Nicolae Robu a fost prezent astăzi pe strada Dunării, unde municipalitatea a modernizat un loc de joacă, destinat copiilor cu vârste sub 14 ani. Potrivit oficialităților, s-au amplasat aici echipamente de joacă de ultimă generaţie, precum: un leagăn cuib de pasăre de tip „Eibe”, o jucărie pe arc Eibe, două cumpene de tip Sebeş, o rotativă Sebeş, o groapă de nisip, precum şi un panou de afişaj cu instrucţiunile de folosire pentru echipamentele de joacă, dar şi unul privind programul de funcţionare al spaţiului de joacă.

De asemenea, au fost reparate şi vopsite toate echipamentele de joacă şi mobilierul urban existent. A fost mărită suprafaţa terenului de baschet la aproximativ 85 mp, s-a turnat un strat de beton şi peste acesta tartan. S-a turnat, de asemenea, o suprafaţă amortizoare din tartan sub echipamente, inclusiv la aterizările de pe complexul de tobogane Sebeş.

Locul de joacă a fost împrejmuit cu un gard de aproximativ 90 m şi în spatele coşului de baschet s-a amplasat o plasă de protecţie de aproximativ 4 m înălţime. Costul total al acestor lucrări de modernizare s-a ridicat la aproximativ 120.000 lei. Locul de joacă are o suprafaţă de aproximativ 1500 mp.

Edilul a ținut să explice că dorește crearea de spații pentru activități sportive în toate cartierele timișorene: „Îmi doresc ca cei mici să aibă asemenea spații de recreere în toate cartierele din oraș. Numai așa copii pot crește sănătoși, dacă au acces la sporturi, la baschet, fotbal, handbal, volei, etc.” 

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare