Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialConsiliul Județean Timiș vrea autospeciale noi pentru polițiștii din județ. Cine cere...

Consiliul Județean Timiș vrea autospeciale noi pentru polițiștii din județ. Cine cere aparate foto

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

La sediul Palatului Administrativ a avut loc, ieri, şedinţa Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Timiş, şedinţă condusă de preşedintele acestei structuri, Călin Dobra. Pe ordinea de zi a ședinței s-au regăsit trei puncte, după cum urmează: informare privind activităţile desfăşurate de către lucrătorii de poliţie rutieră de la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Timiş şi administratorii de drumuri pentru asigurarea condiţiilor de trafic pe timp de iarnă, propuneri de buget ATOP pe anul 2015 și probleme diverse.

Comisarul şef de poliţie, Gheorghe Moldovan, a prezentat principalele măsuri şi activităţi desfăşurate de IPJ Timiş şi administratorii de drumuri pentru menţinerea viabilităţii drumurilor naţionale şi judeţene în sezonul rece, precum: verificarea stocurilor de materiale antiderapante existente în bazele pentru deszăpezire şi deţinerea utilajelor necesare; verificarea semnalizării rutiere, cu prioritate pe sectoarele se drum în lucru, cu declivităţi pronunţate curbe periculoase şi acostamente neconsolidate; informarea operativă şi adecvată a participanţilor la trafic privind condiţiile de trafic.

Tot în cadrul şedinţei au fost făcute propuneri legate de priorităţile şi activităţile ATOP Timiş, care să fie incluse în bugetul pe 2015. Călin Dobra a propus ca din bugetul ATOP Timiş pe anul viitor să fie achiziţionate 5 autoturisme de intervenţie şi comandă, care, la fel ca în 2014, să fie transmise fără plată din patrimoniul Consiliului Judeţean Timiş către patrimoniul IPJ Timiş (Serviciul Rutier şi secţiile de poliţie din municipii şi oraşe). Alte propuneri au vizat, în baza solicitării Serviciului Criminalistic din cadrul IPJ Timiş, achiziţionarea de aparate foto necesare Biroului de Investigare Tehnico-ştiinţifică a locului faptei. De asemenea, membrii ATOP Timiş au agreat continuarea proiectului de promovare a luptei împotriva drogurilor, proiect derulat în liceele timişene, dar şi iniţierea de noi proiecte: de combatere a violenţei în şcoli şi de combatere a traficului de persoane. Definitivarea proiectului de buget 2015 se va realiza în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare