Faptul că Traian Stoia este mai degrabă angajatul Bega Group, adică a fraților Cristescu, decât a Primăriei Timișoara, este un lucru cunoscut de aproape toată lumea. Se știe că cei doi afaceriști l-au plasat strategic pe pesedist în interiorul municipalității, pentru a înlesni anumite afaceri imobiliare cu terenuri din Timișoara. De curând, și edilul Nicolae Robu a devenit conștient de acest lucru, și a mutat toate atribuțiile viceprimarilor privind administrarea terenurilor și valorificarea lor în sarcina lui Sorin Drăgoi, city-managerul Timișoarei.

„S-a impus să iau anumite măsuri pentru a așeza lucrurile mai bine în primărie, pentru a evita dacă nu o incompatibilitate prin prisma legii, atunci cel puțin o situație care poate oricând să nască, și a și născut discuții, rivind o anumită relație de incompatibilitate, dar eu încerc să abordez actul de conducere în maniera cea mai serioasă și prin urmare consider că ar fi inadecvat să comunic măsura prin intermediul mass-media. Ea trebuie mai întâi comunicată oficial. Mai mult de atât nu vă pot spune”, a explicat edilul.

Astfel, la scurt timp, municipalitatea a trimis un comunicat de presă împreună cu noua organigramă a Primăriei, prin care se anunță că, începând cu ziua de mâine, 8 mai, decizia primarului devine oficială. În schimb, viceprimarul PSD Traian Stoia va avea în subordine Direcţia Clădiri, Terenuri şi Dotări Diverse, Compartimentul Monumente.

„Pentru optimizarea organizării şi funcţionării Instituţiei Primăriei Municipiului Timişoara, sarcinile primarului,viceprimarilor şi administratorului public privind coordonarea nemijlocită a unor structuri organigramice, se modifică începând cu data de 8 mai 2014, conform materialului anexat”, se arată în comunicat.

Pentru o informare proprie, vă invităm să descărcați și dumneavoastră, de mai jos, documentul anexă pus la dispoziție de Primăria Municipiului Timișoara.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.