Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Fantomele useriste! Hoardele de blatiști de pe transportul public timișorean circulă doar în mintea viceprimarului Ruben Lațcău

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
În urmă cu mai puțin de o săptămână, viceprimarul Timișoarei, useristul Ruben Lațcău, a anunțat triumfător că s-a terminat cu furturile din avutul obștesc și cu liberalismul de cumetrie, în special la Societatea de Transport Public Timișoara, fosta RATT. Și, ca să stopeze jaful din banul public, a decis să dubleze numărul de controlori pe mijlocele de transport în comun, motivând că 50-60% dintre călători sunt blatiști. Adică, circulă fără bilete!

În justificarea deciziei, pe care a comunicat-o public, viceprimarul Lațcău a spus că evaluarea aparține STPT. Iată citatul milimetric: ”Între 50-60% din călătoriile cu transportul în comun sunt frauduloase, adică fără bilet. Asta este estimarea conducerii societății de transport public local. În ultimii 10 ani de liberalism de cumetrie, societatea a fost învățată să trăiască din bani publici. În unii ani, 90% din venituri veneau doar din subvenții și gratuități. Am discutat și am agreat cu conducerea societății de transport să intensificăm controalele în mijloacele de transport în comun. De azi se vor dubla numărul de controlori. Ca să avem un transport public modern și eficient, e nevoie ca primăria să investească în flotă, dar și ca încasările din bilete și călătorii să se apropie de cifra reală a călătorilor”.

Adevărul e că anunțul lui Ruben Lațcău a venit, la câteva ore, după un scurt comunicat de presă al Societății de Transport Public Timișoara care anunța, fără cifre și statistici și la modul cel mai sec cu putință că: ”Începând cu data de 17.02.2022, Societatea de Transport Public Timișoara va suplimenta echipele de control care acționează pe mijloacele de transport în comun, atât pe rutele urbane, cât și pe cele metropolitane. Pentru a evita aplicarea sancțiunilor contravenționale, rugăm toți utilizatorii serviciului public de transport local să își achiziționeze titluri de călătorie…”. Atât si nimic mai mult! Nici urmă de blatiști, călători frauduloși sau timișoreni necinstiți!

E cât se poate de clar că, în căutare de titluri de ziar și de senzațional, Ruben Lațcău n-ar mai fi avut nimic de comunicat, după anunțul STPT, decât dacă ar fi venit cu un element de noutate la dublarea numărului de controlori pe mijloacele de transport în comun, lucru anunțat, deja, cu ore bune înainte, de către conducerea societății. Așa că a scos din joben un studiu, chipurile, pe care l-ar fi făcut fosta regie a municipalității. Și a mai pus un pic de sare și piper, într-un stil pur userist, aruncând în joc, dincolo de estimările de 50-60%, și sintagma populisto-manipulatoare de… ”liberalism de cumetrie”. Nu că ultima apreciere a lui Lațcău nu ar fi adevărată!

Dar, cu siguranță, prima apreciere a useristului, conform căreia mai bine de jumătate dintre cei care circulă cu mijloacele de transport în comun, în Timișoara, sunt niște bandiți și iliciți, nu are niciun fundament, Nici măcar scriptic!  Și asta rezultă clar din răspunsul directorului STPT, liberalul Patriciu Mălin Rușeț, la cererea voceatimisului.ro, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public: …referitor la existența unui studiu legat de călătoriile frauduloase pe mijloacele de transport în comun, vă aducem la cunoștință că Societatea de Transport Public Timișoara nu a efectuat niciun studiu/nicio analiză în acest sens”.

Așadar, nici nu mai contează de unde a scos viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău, cifra de 50-60% călători frauduloși atâta timp cât, în mod cert, nu o are de la STPT. Deși s-a jurat că e informație oficială atunci când a aruncat ”bomba”, acuzând peste jumătate din cei care folosesc tramvaiele și autobuzele municipalității că sunt necinstiți, iliciți și profitori. Evident, afirmația lui Lațcău rămâne valabilă doar în ideea în care directorul general al companiei de transport public, Patriciu Rușeț, nu minte și el, cumva. În scris, spre deosebire de viceprimarul Timișoarei, care a dat-o doar pe gură și a împachetat-o frumos, doar ca să ajungă direct la țintă…

- Advertisement -
Marta Stirbey
Marta Stirbey
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore