Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăCiprian Mihok, PNȚCD: „Sistemul medical românesc se află în Evul Mediu”

Ciprian Mihok, PNȚCD: „Sistemul medical românesc se află în Evul Mediu”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ciprian Mihok, șeful PNȚCD și candidat pentru Colegiul 3 Camera Deputaților, a făcut astăzi o analiză extrem de dură a sistemului de sănătate românesc, pe care îl aseamănă cu cel din Evul Mediu. Astfel, țărănistul consideră că sistemul public de sănătate este feudalizat, și controlat de baronii locali.

Suntem la sistem de Ev Mediu în cea ce priveşte medicina din spitale. Am avut peste 300 de infecţii anul trecut, care au dus, mai departe, la mari probleme. Cunosc un domn inginer care a stat trei săptămâni în spital, s-a trezit cu o depresie şi a mai putut fi greu integrat în câmpul muncii. Suntem la sistem de Evul Mediu prin feudalizarea sistemului public de sănătate. Dacă în politică există baroni, în sistemul de sănătate există feudali”, este de părere Mihok.

Țărănistul a mai adăugat că ar dori să schimbe statutul de demnitar în România, astfel încât aceștia să fie obligați să se trateze în țară pentru orice boală de care suferă, iar dacă refuză, să le fie retrase toate beneficiile care vin cu funcția.

„Cine nu rezistă nu are decât să ia calea străinătăţii, lucrurile astea se întâmplă zi de zi. Aş vrea să fac o cerere publică, în modul în care aş avea pretenţia asta de la orice demnitar. Mi-aş dori să schimb statutul demnitarului public astfel încât oricine se tratează în străinătate să îşi piardă această calitate de demnitar. Ar mai avea curaj demnitarii să lase plebea să se trateze în ţară, ei dând fuga la Viena, în vreme ce cei ce nu îşi permit, să se infecteze prin spitale? Îmi doresc să se instituie normele minime de igienă în spitale, astfel încât anul viitor să nu mai existe nicio infecţie în spitale”, a mai explicat țărănistul.

În încheiere, președintele PNȚCD a comentat și despre situația medicilor care pleacă să lucreze în străinătate și nu rămân în țară. Astfel, Mihok este de părere că banii contribuabililor care au fost cheltuiți pe şcolarizare s-au pierdut. Mai mult, Mihok este de părere că toate medicamentele ar putea fi gratuite, cu condiţia ca pierderile financiare din sistem să fie eliminate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare