Nicolae-Robu-si-Fratii-Cristescu

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a venit cu explicații halucinante în ceea ce privește ședința de consiliu în urma căreia, în baza unei hotărâri de Guvern iliescene, anti România, parcarea hotelului Timișoara a fost predată din mâna timișorenilor, în cea a fraților Cristescu, gratis! Întrebat în ce bază s-a acordat potul de 90%, în condițiile în care un cetățean primește maximum 30%, edilul de pe Bega a spus că acum, în cazul fraților „bicicletă”, totul este mai special.

„Este o situație mai specială în care urbaniștii au agreat un proiect în care există spațiu verde la suprafață. Momentan acea suprafață este construită 100%, parcarea înseamnă construcții. De la 100% se trece la 90% ca grad de ocupare a terenului și, în plus, la suprafață există spații verzi, astfel că, dacă calculezi, indicii nu mai rezulta 90%, ci mai puțin”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Spusele edilului de pe Bega se contrazic cu cele ale colegului său de partid, consilierul local Petrică Folică, care a declarat că proiectul nici măcar nu a ajuns pe masa celor de la Comisia de Urbanism și Dezvoltare. „Vineri, 20 noiembrie 2015, chiar în timpul Ședinței de Plen, am primit proiectul de hotărâre prin care Primăriei i s-a solicitat să aprobe Planul Urbanistic Zonal «Extindere Hotel Timișoara», strada Mărărești nr. 1-3 (POT max = 90%). Contrar regulamentului, proiectul nu a fost trimis spre discutare și avizare în Comisia de Urbanism și Dezvoltare, din care și eu fac parte”, a declarat consilierul local PNL, Petrică Folică.

Într-adevăr, situația e cu adevărat specială, spațiul verde din terenul dat gratis fraților Cristescu fiind constituit din cinci mușcate și câțiva pomuleți probabil. Cazul e și mai îndoielnic întrucât se întâmplă la doar câteva săptămâni după vizita incognito a fostului premier, Victor Ponta, cunoscut ca fiind apropiatul Cristeștilor.

Și atitudinea primarului Nicolae Robu e total schimbată față de frații Cristescu, în fața cărora în trecut era mult mai vocal, mai ales când vine vorba de patrimoniul Timișoarei. Cu toate acestea, edilul a spus că luptă oricând e angrenat în lupte, va reacționa, însă aceștia trebuie să-i ajungă la șireturi. „Mă voi lupta, dar nu cu oricine. Acum să mă lupt și cu muștele?”, a încheiat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

foto: debanat.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here