Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSportDan Alexa, despre Derby de Banat: ”Cheia jocului e la noi. E...

Dan Alexa, despre Derby de Banat: ”Cheia jocului e la noi. E un meci important, nu DECISIV!”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Runda a cincea a play-off-ului de promovare în Liga I aduce față în față, pe ”Dan Păltinișanu”, Poli Timișoara și Metalul Reșița. În afara faptului că jocul repreintă derby-ul acestei etape, întâlninu-se locul 1 cu locul 2, acesta este un derby și din punct de vedere regional, iar rezultatul partidei poate stabili, în mare parte, viitoarea echip primovată în ”elita” fotbalului românesc.

Pentru ca Poli să fie din toamnă în Liga I, antrenorul timișorenilor, Dan Alexa, a încercat astăzi să-și motiveze elevii, explicând că își dorește să câștige partida. ”Ne aflăm în fața unui meci împotriva principalei noastre contracandidate la promovare. Din punctul meu de vedere, va fi un meci greu. Întâlnim o echipă tare, cu jucători buni, care nu întâmplător se află pe poziția a doua. Sigur, am așteptări mari de la acest meci. Îmi doresc să câștig, în pofida absențelor pe care le avem în lot. Cheia jocului e la noi, este important să ne impunem ritmul. E un meci important, dar nu decisiv!”, a explicat ”Chirurgul”.

Antrenorul alb-negrilor este rezervat în ceea ce înseamnă tranșarea promovării, susținând că elevii săi vor lua o opțiune serioasă pentru accederea în Liga I, abia după acest meci, în cazul în care vor reuși să se impină deși Poli are un avans de zece puncte față de Metalul. ”E clar că, în cazul unei victorii vom lua o opțiune serioasă pentru prima poziție. Am fi aproape promovați! Dar ca să învingem, trebuie să fim foarte montați, foarte motivați și să arătăm spirit. Trebuie să evoluăm cu personalitate. Jucătorii care vor intra au toată încrederea mea. Unii au jucat puțin, dar pentru ei este o șansă importantă, așa cum a fost și în meciul de la Slatina”, a adăugat Alexa, care a explicat și care este situația indisponibililor. Exceptându-i pe Melinte și Keita, care sunt suspendați, din echipa de bază vor lipsi și alte nume: ”Cânu este nerefăcut din păcate. El nu și-a revenit și nu va juca sâmbătă cu Metalul. Dacă va fi apt, va evolua în meciul de la Reșița. Bărbuț este recuperat, dar nu este la capacitate maximă. Să văd dacă îl voi folosi sâmbătă, încă nu sunt hotărât. Poparadu revine, dar nu știu dacă-l voi utiliza în meciul de sâmbătă” a conchis ”Chirurgul”.

Derby-ul promovării, dintre Poli Timișoara și Metalul Reșița, se joacă pe arena ”Dan Păltinișanu”, sâmbătă, 2 mai 2015, cu începere de la ora 11:00. Prețul biletelor și unde pot intra suporterii gratis, poți afla AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare