Daniel Stanciu și-a fixat primele ”ținte”, la Poli: Nucleul de bază de la ASA, Bunoza și Elhamed

Aflat la primul ”interviu” de după preluarea oficială a postului de director sportiv la Poli Timișoara, Daniel Stanciu susține că își dorește ca, împreună cu Dan Alexa, să readucă Timișoara în elita fotbalului românesc, asta deși cei doi au mai colaborat, dar din poziții diferite. În perioada în care Stanciu era manager sportiv la Poli în ”era Iancu”, Dan Alexa nu-și încheiase cariera de fotbalist. ”Cred că nu va fi complicat să lucrez cu el ca antrenor. Mă cunoaște foarte bine, chiar m-a ajutat foarte mult în perioada petrecută la Timișoara, să mă acomodez cu jucătorii, cu suporterii, cu istoria clubului. Cu siguranță prietenia noastră ne va auta să realizăm lucruri mărețe chiar în viitorul sezon”, a explicat Stanciu, aflat în platoul televiziunii Europa Nova.

Noul director sportiv al lui Poli Timișoara a explicat și care sunt motivele pentru care a acceptat atât de ușor o revenire pe Bega. ”A contat foarte mult dorința mea de a mă întoarce acasă și faptul că am fost dorit aici. După discuțiile pe care le-am avut și negocierile purtate, am simțit că lumea își dorește să mă întorc la Poli. Am început această meserie, de manager sportiv la Timișoara și bineînțeles că îmi doresc să rămân cât mai mult”, a mai spus Stanciu în emisiunea Liga de Vest.

Alexa și-a prelungit contractul, urmează ”evaluarea” și mult-așteptatele transferuri ”de firmă”

Anunțul prelungirii contractului dintre ”Chirurg” și clubul timișorean a fost făcut tot de Stanciu. ”Dan Alexa și-a prelungit contractul cu Poli Timișoara. Acesta a fost aprobat în Consiliul Director de săptămâna trecută. Mi-am dorit să continui alături de Dan Alexa și s-a dorit ca el să continue, cel puțin pentru un sezon, în Liga I la Poli Timișoara”, a spus directorul sportiv, care s-a dat de gol, astfel, că este în bune cunoștințe cu ceea ce s-a petrecut la nivelul conducerii clubului încă de acum o săptămână.

În ceea ce privește lotul cu care Poli Timișoara va aborda noul sezon, Stanciu anunță o curățenie generală. ”Vreau să încep să facem o evaluare a actualului lot, împreună cu staff-ul tehnic, pentru a vedea pe cine ne putem baza în Liga I și ce posturi trebuiesc acoperite. Trebuie să creionăm o strategie în funcție de bugetul pe viitorul sezon. Nu este un buget mare, dar este sigur. E foarte important să nu-l depășim”, a mai spus Daniel Stanciu. Noul director sportiv al clubului timișorean vrea să se implice inclusiv în atragerea de investitori privați la Poli.

Nici transferurile nu pot fi neglijate de noul conducător de pe Bega, în condițiile în care noul sezon al Ligii I se reia după o pauză extrem de scurtă, în care trebuiesc aglomerate noile transferuri, dar și cel puțin un stagiu de pregătire centralizat. ”Cred că un nucleu de 6-7 jucători importanți ar fi necesar. E important ca aceștia să fie titulari, pentru a aduce un plus de valoare echipei. E un sezon foarte dificil, cu mult mai multe jocuri decât au fost în sezoanele anterioare. Un sezon în care trebuie să participi și în Cupa Ligii și în Cupa României. (…) Mi-ar plăcea să aducem nucleul de bază de la Târgu Mureș. Mi-l doresc foarte mult și pe Elhamed, pe care am reușit să-l aduc în România și chiar am reușit sub formă de împrumut la Dinamo. Mi l-aș dori pe Bunoza. chiar am discutat astăzi cu cei de la Pescara, nu și cu jucătorul pentru că nu e corect până nu se termină campionatul. Este o opțiune pentru postul de fundaș central și aș aveasă-l aduc sub formă de împrumut pe un an, pentru că el are un salariu foarte mare”, a recunoscut Stanciu.

Gordan Bunoza este un fundaș central născut în Bosnia Herțegovina, are 1,95 m înălțime și este împrumutat de echipa echipa italiană Pescara la Dinamo București.

Abd Hatem Elhamed poate juca atât fundaș central cât și mijlocaș defensiv sau chiar pe partea dreaptă, este născut în 1991 în Israel și are 1,88 m înălțime. Fotbalistul este de asemenea sub formă de împrumut la Dinamo, venind de la israelienii de la FC Ashdod.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img