Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Delir de căldură! Un deținut din comuna Giroc i-a înjurat și amenințat cu moartea, de după gratiile Administrației Naționale a Penitenciarelor, pe reporterii voceatimișului.ro

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
26.9 ° C
27.8 °
26.1 °
36 %
2.6kmh
0 %
vin
27 °
sâm
27 °
Dum
24 °
lun
24 °
mar
26 °
Nu e nici prima și, mai mult ca sigur, nici ultima amenințare care vine în direcția redacției voceatimisului.ro. Și, săptămână de săptămână, sub toate formele, fie pe telefon, prin comentarii pe site sau pe mesageria de Facebook ori email, am beneficiat de tot soiul de urări și colinde, greu de reprodus. E plin frigiderul de carne macră! Cert e că, cel puțin până acum, nu le-am băgat în seamă și nici nu am răspuns provocărilor. Adevărul e că, nici măcar acum, după ultimele versuri de azi noapte, nu luăm lucrurile prea în serios. Așa că nu ne închidem prin birouri și nici nu dăm bir cu fugiții. Din contră, de data aceasta, punem poezia pe tapet… cu tot cu rimă, exact cum a venit scrisă, direct din pușcărie! De pe un telefon mobil, evident, cu acces la internet!

Povestea e simplă! Complicată și greu de dibuit a fost, mai mult ca sigur, doar în mintea încălzită a expeditorului, pe numele său real Tiberiu Szucs din comuna Giroc (Timiș)! Un deținut care, deși a vrut să rămână în anonimat, folosind un cont de Facebook cu numele de scenă de Agafiți Tiby, și-a uitat la vedere ID-ul de Instagram: Tiby_Sz! Și nu numai, că atât s-a putut de după gratiile Administrației Naționale a Penitenciarelor din România. Cum s-a lipit de mâna pușcăriașului un terminal mobil, în condițiile în care deținerea unui astfel de dispozitiv este ILEGAL în regim de detenție, asta e treaba gardienilor și a managementului centrului privativ de libertate!

În schimb, datoria noastră e să vă povestim cine e personajul care amenință, în scris că, dacă ne prinde prin Giroc, ne ia viața cu cuțitul! Pe scurt, în data de 6 iunie 2023, pe pagina de Facebook Vocea Timișului, alături de o filmare video, care a surprins săvârșirea unei infracțiuni (furt), am făcut apel la public, în vederea identificării personajelor din imaginile surprinse de pe o camera de supraveghere: ”Rugăminte. Azi noapte în jurul orei 3, pe Strada Crinului din Timișoara, în Cartierul Braytim, doi hoți au prădat câteva mașini. Au măști pe față, dar poate, totuși, cineva îi recunoaște. Nu sunt la prima abatere, au disperat locuitorii din zonă…”. Și feedback-ul a venit, după câteva zile, drept pentru care, din nou, vă mulțumim pentru implicarea civică.

Așadar, la o săptămână după, pe ziua de 13 iunie a.c. am revenit cu o nouă postare, tot pe pagina oficială de ziar: ”Azi, mulțumirile noastre merg și către Postul de Poliție #Giroc, în special către agentul șef principal Sever Stan și, nu în ultimul rând, către echipa domniei sale. Un colectiv de profesioniști care a demonstrat că dacă se vrea, se poate – spărgătorii de mașini de acum câteva nopți, care au dat iama prin autoturismele de pe strada Crinului din Braytim-Giroc, au fost identificați, prinși și prezentați procurorilor cu propunere de arestare preventivă! Doi frați, Tibi și Paul Szucs…”. Nici nu mai contează că, în drum spre Parchet și în pas de defilare, cu cătușele la mâini, frații Szucs din Giroc au fredonat manele, în gura mare. Asta, înainte de a fi anunțați că, pentru următoarele 30 de zile, pot repeta în tihnă repertoriul muzical, în arestul IPJ Timiș.

La vita e bella

Cu timpul, unul dintre cei doi haiduci, Tiberiu Szucs, minor fiind, se pare că a ajuns în Penitenciarul Craiova. Cert e că, acum câteva zile, așa cum rezultă din date publice, pe data de 11 iulie a.c., judecătorii Secției Penale a Tribunalului Timiș, prin Decizia cu nr. 634/2023, au menținut starea de arest preventiv pentru cei doi frați din Giroc, pentru alte 30 de zile. Cu alte cuvinte, i-a retrimis pe ambii, înapoi, după gratii. Cert e că decizia penală a magistraților a fost publicată pe data de 21 iulie a.c. și, probabil, motivarea i-a creat ceva disconfort unuia dintre spărgătorii de mașini, Tiberiu Szucs.

Altfel, nu se explică de ce, aseară, la ora 18.23, contul de Facebook cu numele de Agafiți Tiby, ne-a trimis, în privat, următorul mesaj: ”Sâmi sugi tu p… de bulangiu lacheu ce sunteti si sâmi sugestii p… cu familia voastra. Davasi la mu… în loc de mâncare. Bagavasi p.. in gat pe unde beti apa. Sâmi baq pu.. în familia ta. Daca sensi prinde in giroc cutitul il bag in tine fututi morti mati”. Acum, din probele atașate în anexă, rezultă cât se poate de clar că Agafiți Tiby e una și aceeași persoană cu Tiberiu Szucs, unul dintre hoții de pe raza comunei Giroc. De aici, nu mai e treaba reporterilor Vocea Timișului ci a polițiștilor și procurorilor și, nu în ultimul rând, a Administrației Penitenciarelor din România.

UPDATE:

La nici 24 de ore după primul mesaj, azi, la 18.25, micuțul Tiberiu Szucs aka Agafiți Tiby pe Facebook, a revenit cu o nouă colindă personalizată. Același stil liric, aceeași rimă în metru antic, aceleași urări de bine. Semn că, în sistemul de detenție din România, la ore fixe, vine și semnalul de internet…printre gratii. În rest, cel puțin pe ziua de azi, am terminat cu păcălicii…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare