Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Dianne Reeves, prima ”confirmare” oficială a Festivalului JAZZ™ 2015

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Câștigătoarea a 4 premii Grammy la categoria ”Best Jazz Vocalist” vine la Timișoara din postura de singurul artist care a câștigat această categorie de 3 ori consecutiv, în perioada 2001-2003. Adesea comparată cu Sarah Vaughan și Ella Fitzgerald, Dianne Reeves ”are una dintre cele mai puternice și curate voci ale acestor sau tuturor vremurilor” spunea Wynton Marsalis.

Artista va prezenta cel mai recent material discografic, Beautiful Life, ce conţine 12 piese create pentru a atinge atât fanii de jazz cat şi persoanele care nu ascultă acest gen atât de des. La crearea albumului şi-au adus contribuţia: Richard Bona (primul cap de afiş al festivalului JAZZ™ în 2013), Esperanza Spalding, George Duke, Gregory Porter, Gerald Clayton, Lalah Hathaway şi a fost produs de Terri Lyne Carrington (prezentă împreună cu Lizz Wright la JAZZ™ 2014).

De-a lungul carierei a urcat pe cele mai importante scene ale lumii şi a fost capul de afiş al unor festivalui precum North Sea Jazz, Montreux Jazz Festival, SFJazz, Montreal Jazz, Java Jazz Festival, London Jazz Festival şi multe altele.

La Timişoara, Dianne Reeves va urca pe scena JAZZ™ în dată de 5 iulie de la ora 22:30 alături de Peter Martin (pian | Wynton Marsalis, Christian McBride, Joshua Redman), Romero Lubambo (chitară | Michael Brecker, Yo-Yo Ma, Diana Krall, Gal Costa, Kurt Elling, Larry Coryell), Reginald Veal (bass | Branford Marsalis, Wynton Marsalis) și Terreon Gully (tobe | Christian McBride, Ron Blake, Yerba Buena).

JAZZ™ se va desfășura la Timișoara în perioada 3-5 iulie 2015, iar accesul la acest festival este gratuit. La primele 2 ediții, JAZZ™ a adus la Timișoara nume sonore precum Richard Bona, Kurt Elling, David Murray și Macy Gray, Terri Lyne Carrington/Lizz Wright, Al Jarreau, The Cat Empire și Anoushka Shankar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare