AcasăStiriCulturaDouă teatre din Timisoara isi ”dau mana” intr-o microstagiune de trei zile....

Două teatre din Timisoara isi ”dau mana” intr-o microstagiune de trei zile. Vezi programul!

Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” și Teatrul German de Stat din Timișoara organizează un showcase în perioada 30 ianuarie – 1 februarie 2019, dedicat specialiștilor din teatru și publicului timișorean. Cele mai bune producții recente ale celor două instituții au fost grupate la mijlocul stagiunii, ca o demonstrație de forță a actorilor din teatrele minoritare timișorene.

În cadrul microstagiunii, în data de 30 ianuarie, cu începere de la ora 19:00, Teatrul Maghiar prezintă spectacolul ”Hedda Gabler”, în regia lui Tom Dugdale – o interpretare modernă și minimalistă a celebrului text de Henrik Ibsen, care oferă o partitură generoasă tinerei actrițe Simó Emese. Spectacolul are loc în Sala Studio.

În seara următoarei zile, pe 31 ianuarie, tot cu începere de la ora 19:00, în Sala Mare, actorii maghiari vor interpreta ”La comun”, în regia lui Radu-Alexandru Nica, o poveste hippie despre un cuplu care se destramă după ce decide să locuiască împreună cu alte cinci persoane.

În ultima zi a showcase-ului, pe 1 februarie, sunt programate două spectacole. Primul începe la ora 17:00, când, Teatrul Maghiar prezintă comedia ”Mica neînțelegere cosmică”, în regia Anna Csábi – actriță în cadrul trupei teatrului. Spectacolul cuprinde patru personaje feminine care își prezintă neobișnuitele povești de iubire. De asemenea, Teatrul German de Stat oferă ultimul spectacol din microstagiunea timișoreană, de la 19:30 se va juca ”Jurnal de România. Timișoara”, în regia Carmen Lidia Vidu, o radiografie a modului în care șase actrițe ale teatrului se raportează la orașul în care trăiesc și societatea română contemporană.

Ineditul acestui showcase organizat de cele două instituții constă în varietatea spectacolelor și oportunitatea ca publicul timișorean și de specialitate să vadă actori diferiți și viziuni regizorale diferite, accentuând multiculturalitatea peisajului teatral din Timișoara.

Toate spectacolele beneficiază de traducere în limba română, iar biletele pentru acestea pot fi achiziționate de la Casele de bilete ale celor două instituții sau online, de pe www.biletmaster.ro. Orarul Casei de bilete a Teatrului Maghiar este de luni până vineri între orele 10:00-13:00 și 16:00-19:00, iar Casa de bilete a Teatrului German este deschisă de marți până vineri între orele 10:00-15:00 și 17:00-19:00, precum și sâmbăta între orele 10:00-15:00.

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.
Other Amount:
Introdu adresa de e-mail:

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente