Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriCultură“Del Duma, Vorbeşte-le despre mine”! Spectacol de teatru documentar cu patru ţigănci,...

“Del Duma, Vorbeşte-le despre mine”! Spectacol de teatru documentar cu patru ţigănci, muzică tradiţională romani şi… donaţii

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Mai exact, este vorba despre o piesă de teatru „altfel”, una care vorbeşte despre tradiţiile şi constrângerile existente în cadrul comunităţilor rome, constrângeri care au, ca principală ţintă, femeile.

Poveştile a patru femei rome se îmbină cu muzica tradiţională romani într-un spectacol de teatru documentar. Cele patru femei rostesc: “Del Duma, Vorbeşte-le despre mine”! Despre adevărul căsătoriei timpurii, despre ce înseamnă apartenenţa la o comunitate tradiţională şi despre ce se întâmplă când nu te mai regăseşti acolo. Despre aşa-zisul „exotism” al femeii rome, despre stereotipuri care ne amintesc că acceptarea şi diversitatea sunt încă departe de realitate.

Patru poveşti de viaţă emoţionante, triste şi vesele în acelaşi timp, în piesa de teatru “Del Duma, Vorbeşte-le despre mine”, documentată şi jucată de actriţa Mihaela Drăgan, pentru ca mesajul acestor femei să ajungă mai departe.

Evenimentul va fi găzduit de sala de festivităţi a Casei Adam Muller Guttebrunn şi va avea loc joi, 14 noiembrie, de la ora 18:00. Reprezentaţia de joi va fi urmată de o dezbatere cu publicul. Intrarea este liberă, însă spectatorii care vor dori vor putea să facă o donaţie în urnele ce vor fi special amenajate la intrarea în sală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare