Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

După ce a votat împotriva super-imunității, Adrian Diaconu a ”recidivat”. Vezi ce a avut ”curajul” să facă ieri

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Așa cum v-am făcut cunoscut încă de la momentul respectiv, deputatul timișorean Adrian Diaconu a fost singurul politician din județul Timiș care a votat împotriva super-imunității, iar acum, consecvent atitudinii sale, acesta a votat ieri pentru ridicarea imunității parlamentare a deputatului PSD Vlad Cosma, după ce Ministerul Justiţiei a solicitat acest lucru.

Deputatul PSD Vlad Cosma este urmărit penal pentru trafic de influenţă, iar pentru a avea încuviinţarea arestării preventive, ”colegii” acestuia trebuiau să-și dea acordul pentru ca Justiția să-și facă treaba în continuare. Asta nu s-a întâmplat, 222 de parlamentari votând împotriva retragerii imunității pesedistului.

Deputatul Adrian Diaconu, președintele PP-DD Timiș, a fost unul dintre puținii care au votat pentru retragerea imunității lui Cosma. ”Aș vrea să nu cădem în capcana emoțională pe care a încercat să ne-o întindă parlamentarii puterii – cu încărcarea conștiinței unui coleg deputat. Arestarea o fac judecătorii, nu noi, deputații. Diaconu a votat pentru ca un parlamentar să nu beneficieze decât de imunitatea în ceea ce privește opinile politice. Dacă a încălcat legea, el trebuie să răspundă. Persoana în cauză beneficiază oricum de prezumția de nevinovăție. Noi vrem ca acesta să poată apărea în fața unei intanțe, iar dacă se face vinovat trebuie să răspundă, iar dacă nu, nu e nicio problemă. Dar să nu ne mai ascundem în fața unei imunități, cum încearcă cei de la USL” ne-a spus timișoreanul.

Dintre deputații timișoreni, pedeliștii Popoviciu și Sămărtinean au lipsit de la vot, cel mai probabil pentru a nu-și ”încărca conștiința” cu un subiect atât de delicat, pentru ca mai apoi, 222 de deputaţi să voteze împotriva cererii formulate de Ministerul Justiției.

”Imunitatea este pentru pozițiile politice, nu și pentru alt gen de fapte” și-a motivat Diaconu poziția față de acest caz.

Vă reamintim că Vlad Cosma este fiul președintelui Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, cei doi fiind acuzați de trafic de influență. Procurorii DNA susțin că aceștia ar fi cerut și primit 1 milion de euro de la reprezentanții unor societăți comerciale, în perioada 2012-2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu, a împușcat doi iepuri deodată....

Suspiciune de fraudă în Primăria Timişoara, în organizarea mai multor concursuri în 2018 şi 2019! Dovezile au ajuns la DNA

O posibilă rețea de fraudare a concursurilor pentru ocuparea unor funcții publice, din care...

Deputatul de Timis, Marilen Pirtea explica de ce nu au fost eliminate si pensiile militare

”În dezbaterile despre pensii, principiul echității și principiul contributivității sunt cele mai importante, pentru...