AcasăStiriPoliticaZgonea: România va fi primul stat membru UE care va ratifica Acordul...

Zgonea: România va fi primul stat membru UE care va ratifica Acordul de Asociere al Republicii Moldova cu Uniunea

Întâlnirea a avut loc în format trilateral, la discuţii participând şi preşedintele Camerei Deputaţilor al Parlamentului Republicii Cehe, Jan Hamáček. „Am considerat că împreună, doi preşedinţi de Parlamente din ţări membre ale Uniuni Europene, putem să transmitem un mesaj foarte clar că România, dar şi alte state europene importante susţin cu tărie parcursul european şi integrarea cât mai rapidă a Republicii Moldova”, a spus Valeriu Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a salutat votul dat de Parlamentul European pentru ridicarea vizelor pentru cetăţenii moldoveni care vor să călătorească în scopuri turistice în spaţiul european. „Liberalizarea vizelor reprezintă o veste extraordinară, care va avea un impact foarte concret şi pozitiv pentru populaţia din Republica Moldova şi care va schimba în bine viaţa fiecărui cetăţean”, a afirmat Zgonea.

În cadrul vizitei pe care o desfăşoară la Chişinău, preşedintele Camerei Deputaţilor a avut o întrevedere şi cu prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă. Cei doi oficiali au discutat despre proiectele comune pe care România şi Republica Moldova le desfăşoară în parteneriat. “Pe lângă suportul moral, sufletesc şi diplomatic, România are datoria să sprijine cât se poate de pragmatic conectarea Republicii Moldova la Europa. Avem proiecte semnificative pe care le-am început împreună. Chiar în aceste săptămâni, Guvernul României a aprobat alocarea a 20 de milioane de euro pentru reparaţia grădiniţelor din Republica Moldova”, a declarat Valeriu Zgonea.

Delegaţia parlamentară condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor mai are programate întâlniri cu membri ai Comisiei Comune pentru Integrarea Europeană dintre cele două parlamente şi cu membri ai Comisiei de politică externă şi integrare europeană din Parlamentul Republicii Moldova. Din delegaţia parlamentară română fac parte vicepreşedinţii Camerei Deputaţilor, deputaţii Ioan Oltean, Ionel Palăr şi Eugen Tomac.

Acţiunea parlamentară reprezintă un răspuns la vizita oficială în România a delegaţiei parlamentare moldovene, condusă de Igor Corman, preşedintele Parlamentului moldovean, care a avut loc la sfârşitul lunii septembrie, anul trecut.

Foto:epochtimes-romania.com

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente