29077wide

DURERILE DE PICIOARE - CÂTEVA REMEDII SIMPLE 1Picioarele au grija noastră în fiecare zi, ducând-ne spre tot felul de activităţi, indiferent de vreme. În medie, o persoană face între 8000 şi 10 000 de paşi într-o zi.Cu toate acestea, avem tendinţa de a neglija picioarele şi a le lăsa în seama naturii, până când încep să ne creeze probleme.

Surprinzător, dar nu activitatea distruge picioarele. Cel mai des este vorba de o combinaţie nefericită între o încălţăminte nepotrivită şi neglijenţă. Însă pot fi luate o mulţime de măsuri pentru a alina durerea de picioare. Iată ce vă recomandă specialiştii.

Ţineţi picioarele mai sus decât corpul. Cel mai bun lucru, pe care îl puteţi face pentru propriile picioare este că revenind acasă, să vă aşezaţi, să ridicaţi picioarele şi să mişcaţi din degete pentru a le îmbunătăţi circulaţia. Ridicaţi-vă picioarele la un unghi de 45 de grade faţă de corp şi relaxaţi-vă 20 de minute.

Scăldaţi-le în săruri. Un revitalizant testat al picioarelor este înmuierea lor într-un lighean cu apă caldă în care aţi dizolvat 1-2 linguri de sare amară. Clătiţi-le doar cu apă călduţă şi masaţi-le cu un gel său cu o cremă hidratantă.

Îndepărtaţi durerile prin masaj. Acţionaţi asupra întregului picior, răsucindu-vă uşor degetele, apoi apăsând cu mişcări circulare asupra tălpilor. O manevră realmente eficienţa este să alunecaţi degetul mare cât de apăsat puteţi în curbură labei piciorului.

Modificaţi înălţimea tocurilor. Purtatul încălţămintei cu tocuri înalte obligă încordarea muşchilor gambei, cea ce duce la oboseala picioarelor. Aşa că modificaţi înălţimea tocurilor, trecerea la toc jos în timpul zilei fiind o opţiune sănătoasă.

Alternaţi apă fierbinte cu cea rece. Staţi pe marginea căzii de baie şi ţineţi-vă picioarele câteva minute sub apă care curge de la robinet. Alternaţi 1 minut de apă suportabil fierbinte cu un minut de apă rece, repetând manevră de mai multe ori şi încheind cu apă rece. Baia contrastantă va revigora întregul organism.
Notă: Dacă aveţi diabet sau probleme cu circulaţia, nu vă expuneţi picioarele la temperaturi extreme.

CÂND SĂ APELAŢI LA MEDIC

Să vă prezentaţi la medic dacă:

– Aveţi permanent dureri de picioare şi ele se înrăutăţesc în timpul zilei

– Picioarele ajung în situaţia că nu mai suportă pantofii

– Primul lucru pe care îl constataţi dimineaţă este că aveţi dificultăţi la mers

Durerea arzătoare de picioare poate fi un semn al circulaţiei defectuoase, al apăsării pe un nerv, al diabetului, anemiei, bolilor tiroidiene. Astfel de situaţii necesită întotdeauna o vizită la medic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.