Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Euro a câştigat, ieri, doi bani

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Cursul euro a crescut de la 4,4250 la 4,4455 lei, care reprezintă maximul ultimelor două săptămâni. Piaţa s-a deschis aproape de 4,44 lei, nivel asemănător cu cel de la închiderea de marţi. Pe parcursul şedinţei tranzacţiile s-au realizat între un minim de 4,4370 şi un maxim de 4,4470 lei. Cotaţiile de la ora 14:00 erau de 4,4370 – 4,44 lei.

Cursul dolarului american a atins cel mai ridicat nivel începând de la sfârşitul lunii ianuarie, de 3,3278 lei, faţă de 3,3046 lei, faţă de acum două zile. La rândul său, francul elveţian s-a apreciat de la 3,6349 la 3,6575 lei, maxim al ultimelor peste două săptămâni.

Evoluţii asemănătoare cu ale leului aveau şi monedele din regiune. Astfel, cea poloneză se deprecia la 4,188 – 4,215 zloţi iar cea maghiară cobora până la 317,2 forinţi, nou maxim al acestui an.

Perechea euro/dolar atingea ieri un minim de 1,3334 dolari, o cotaţie mai mică fiind înregistrată în 11 noiembrie 2013.

Scăderea euro se datorează pe de o parte perspectivelor ca moneda americană să devină mai atractivă odată cu creşterea dobânzilor în SUA, iar pe de alta anunţului că preşedintele rus a solicitat guvernului să vină cu o ripostă la sancţiunile economice europene şi americane, impuse urmare a conflictului armat din Ucraina.

În piaţa la termen de la Sibiu, euro se tranzacţiona pe septembrie la 1,3332 – 1,3372, respectiv la 1,3355 – 1,3381 dolari pe decembrie, iar uncia de aur cu scadenţa lunară la 1.295 – 1.302 dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Posta Romana linisteste pensionarii: Pensiile vin intre 10 si 20 ianuarie 2020

Compania Naţională Poşta Română informează că, în această lună, distribuirea pensiilor se va decala....

DGASPC Timis organizeaza un nou curs de formare a asistentilor maternali profesionisti

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Timiş va organiza un nou...

Ministerul Finantelor Publice lanseaza noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populatiei. Neimpozabile!

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a anunțat că cele trei titluri de stat ”Tezaur” urmează...