Transfer aeroport
12.3 C
Timișoara
24-feb.- 2020
Transfer aeroport

Euro a coborât la minimul ultimelor 13 luni!

Articole Populare

România nu mai are două șosele spectaculoase! A fost inaugurat TransRarăul- a treia minune ”asfaltată” a țării VIDEO

Transrarăul este șoseaua din munţii Moldovei, care face legătura dntre Valea Bistriţei, de la Chiril şi Valea Moldovei, la...

VIDEO! Timişoara, invadată de ţepari care se dau reprezentanţi Enel. Vezi cum actioneaza

Atenţie mare cui deschideţi uşa şi ce acte semnaţi! Mai mulţi locuitori din Cartierul Plopi din Timişoara s-au trezit...

Incident grav la Timișoara, țiganii fac legea cu pistolul. Polițiștii Secției 2 au mușamalizat incidentul

Incident grav, la o spălătorie din oraș, situată la intersecția străzii Ștefan cel Mare cu strada Eroilor. Atât un...
Voceahttps://www.voceatimisului.ro/
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro
- Advertisement -

Referitor la această evoluţie, guvernatorul BNR a atras recent atenţia că randamentele pe care le oferă titlurile de stat şi depozitele bancare româneşti, le-au făcut atractive pentru fondurile speculative, care se pot retrage însă oricând, provocând, la fel ca în primii ani ai crizei economice, deprecierea abruptă a leului, obligând banca centrală să contraatace puternic, prin cheltuirea a miliarde de euro din rezervele sale.

Piaţa s-a închis miercuri în jurul valorii de 4,3870 lei, ceea ce a creat un climat favorabil leului, la deschiderea de ieri dimineaţă. În aceste condiţii, euro a scăzut până spre 4,3840 lei, iar la ora 14:00 tranzacţiile se realizau la 4,3850 – 4,3880 lei.

La evoluţia pozitivă a leului au contribuit şi zvonurile conform cărora BNR va proceda, la întâlnirea de săptămâna viitoare a Consiliului său de Admininistraţie, la o reducere a rezervelor minime obligatorii în valută. Aceasta ar fi consecinţa măsurile de relaxare monetară luate luna aceasta de BCE, care a redus dobânda sa cheie la 0,15% şi a obligat băncile să plătească în cazul în care îşi plasează banii în depozitele sale.

Pe de altă parte, s-ar putea ca BNR să decidă, din toamnă, să treacă la un nou ciclu de reducere a dobânzii sale de politică monetară, care este în prezent la 3,50%, faţă de 4% la finele anului trecut.

Cursul dolarului american a scăzut de la 3,2302 la 3,2205 lei iar cel al francului elveţian de la 3,6123 la 3,6036 lei.

În regiune, moneda maghiară se deprecia în faţa euro la 306,8 – 308,5 forinţi iar cea poloneză se aprecia la 4,134 – 4,146 zloţi.

Perechea euro/dolar era stabilă, tranzacţiile realizându-se pe pieţele internaţionale la 1,3605 – 1,3640 dolari.

În piaţa la termen de la Sibiu, euro se tranzacţiona pe septembrie la 1,3611 – 1,3628 dolari iar uncia de aur pe august la 1.309 – 1.317 dolari.

- Advertisement -
- Advertisement -Transfer aeroport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Urmăriți-ne!

13,697FaniÎmi place
501CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
39,800AbonațiAbonați-vă
Galla Events

TIMISUL DE IERI

Reclamele din secolul trecut – Timişul de ieri

Vă invit alături de partenerii noştri de la Arhivele Naţionale Timiş să intrăm în lumea publicităţii din Timişul veacului...