Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Euro a scăzut, ieri, cu un ban

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Cursul euro a scăzut de la 4,4960 la 4,4882 lei, într-o şedinţă care s-a deschis la maximul de 4,4980 lei, nivel foarte apropiat de cel de la închiderea de miercuri. Au urmat ordine de vânzare de euro iar cotaţiile au coborât până la 4,4850 lei. La ora 14:00, tranzacţiile se realizau între 4,4860 şi 4,4890 lei.

După decizia de politică monetară prin care dobânda-cheie a fost coborâtă la noul minim istoric de 2,5%, guvernatorul BNR a declarat că „leul este o monedă vie şi reacţionează (…) Suntem în continuare pregătiţi, ca şi anul trecut, să acţionăm rapid pe piaţă, dacă apar dezechilibre”. Mugur Isărescu a afirmat că nu există fundamente pentru mişcări ample şi că banca centrală nu este deranjată de fluctuaţii de până la 5%.

Dolarul american continuă să se aprecieze faţă de moneda unică, ceea ce a provocat o nouă creştere a cursului său, de la 3,7963 la 3,8131 lei. O medie mai ridicată, de 3,8343 lei, a fost atinsă în data de 24 iulie 2012.

Cursul francului elveţian a scăzut, în ton cu evoluţia euro, de la 3,7437 la 3,7372 lei. Monedele din regiune se apreciau, la rândul lor, faţă de euro. Cea poloneză se tranzacţiona la 4,289 – 4,302 zloţi iar cea maghiară la 317,5 – 318,4 forinţi.

Scăderea luna trecută, după primele estimări ale Eurostat, a ratei inflaţiei din zona euro în teritoriu negativ, pentru prima oară din septembrie 2009, după ce preţurile la energie s-au redus cu 6,3%, a menţinut perechea euro/dolar pe depreciere. Euro a scăzut până la 1,1763 dolari, cel mai scăzut nivel de la începutul lui decembrie 2005, investitorii fiind tot mai siguri că BCE va declanşa propriul program de relaxare cantitativă, prin care va emite monedă pentru a putea achiziţiona obligaţiuni de stat şi ale companiilor din zona euro.

În piaţa la termen de la Sibiu euro se tranzacţiona pe martie la 1,1808 dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Moş Crăciun nu a adus daruri leului

Creşterea cererii de valută a împins în sus mediile principalelor monede, cu excepţia celei...

Moneda Naţională, una dintre cele mai stabile din Europa

De două săptămâni şi jumătate, moneda naţională este una dintre cele mai stabile din...

Moneda americană a crescut cu 2,5% săptămâna trecută pe piaţa valutară

Decizia Rezervei Federale americane de a menţine nemodificată dobânda, care se află de la...