Execuţie politică marca PSD, la Recaş: viceprimar schimbat abuziv din funcţie în timp ce era internat în spital

0
2240
Gabriel Băcescu

Intrigi ca în filme la Recaş, unde primarul PSD Pavel Teodor l-ar fi schimbat din funcţie pe viceprimarul Gabriel Băcescu, coleg de partid cu el, în mod abuziv, în vreme ce acesta era în spital. Băcescu se plânge că el şi toţi consilierii PSD sunt persecutaţi de primarul din Recaş, care i-ar avea pe toţi la mână, lăudându-se cu prietenia premierului Sorin Grindeanu. Acesta spune că momentan este în proces cu primăria, cerând banii restanţi, dar şi repunerea pe funcţie.

„Pe mine m-au schimbat acum o lună de zile din funcţia de viceprimar din motive puerile. Eu sunt acum în contencios administrativ, mă judec cu el. Săptămâna trecută a convocat şedinţa biroului organzaţiei locale. Mie şi colegului meu Ghiţă Bumbuc ne-a retras sprijinul politic. Se pare că în Vinerea Mare s-a făcut şedinţă de birou la judeţ şi s-a aprobat hotărârea asta. Eu nu am văzut nicio hârtie, nu ştiu nimic. Vrea să ne elimine pe noi doi din partid şi din consiliu, dar eu mă judec în contencios că am contestat schimbarea mea din funcţia de viceprimar în timp ce eu eram bolnav în spital. Ei au făcut şedinţă şi m-au schimbat. Sunt membru PSD, la toţi le este frică să mă apere, nu vor să se bage (….) Adi Negoiţă (n.r secretar general PSD Timiş) am vorbit şi cu el acum şi la Dobra nu am ajuns dar văd că nu am nicio speranţă, a zis că ne termină, ne elimină, avem înregistrări de la consiliul local”, a declarat Băcescu pentru Vocea Timişului.

Fostul viceprimar de la Recaş acuză că deşi a fost bolnav, nu şi-a putut deconta concediul medical de la primărie, cu toate că avea toate actele în regulă, primarul a refuzat să îi semneze adeverinţa care atesta că nu mai avusese concediu medical pe anul cu pricina. „O lună de zile, luna trecută, nu am primit niciun ban că au zis că concediile medicale pe care le am eu sunt false şi cu doctorii le-am aranjat dar eu nu am fost niciodată bolnav. Am fost internat la Spitalul Militar, a contestat la Casa de Sănătate, la Ministerul Sănătăţii. Acum două săptămâni au venit controale la doctoriţa mea de familie, i-au dat amendă 50 de milioane că de ce mi-a dat adeverinţă”, a mai spus pesedistul.

În ceea ce îl priveşte pe primarul Pavel Teodor, Băcescu spune că „el are şi vreo cinci dosare penale, acum s-a dat drumul la unul, cu Curtea de Conturi l-a găsit multe nereguli, acum se judecă, este pe rol un dosar cu nişte maşini de gunoi la supra preţ pe care le-a luat el cu vechiul viceprimar Neamţu în mandatul trecut. El îmi pune mie în cârcă că eu cu un grup din primărie vrem să îl dăm pe mâna DNA, să facă el puşcărie şi eu de pe funcţia de viceprimar pe care o am să îi iau lui locul. O tâmpenie, o fabulaţie şi o invenţie de-a lui”.

Spune-ţi opinia civilizat!