EXPLOZIV! Prefectul Eugen Dogariu a cerut demisia cms. Marcel Crăciunescu. Șeful Poliței Rutiere a contrabalansat cu Titu Bojin (VIII)

- Advertisement -
Procurorii anticorupție s-au mișcat mai repede decât s-ar fi gândit oricine și, în mai puțin de 4 luni au reușit, cu sprijinul SRI Timiș, dar și a unor denunțători din poliția bănățeană, să strângă mai bine de 12 volume (aproape 6000 de pagini) de probe: chitanțe, contracte, înregistrări ambientale, interceptări autorizate, filaj, montare de tehnică informativ-operativă, atât în birourile suspecților, cât și în autoturismele acestora.

Cu migală și răbdare, pe 19 ianuarie a.c., procurorii DNATimișoara și ofițeri de la DGA București, au dat de fundul sacului, concluzionând, uneori la modul cel mai direct cu putință, că social-democrația, instaurată de Titu Bojin, în calitate de președinte al CJ Timiș, a dăunat grav sănătății polițiștilor timișeni. Ba mai mult, pe unii i-a lăsat fără libertate, pe alții sub control judiciar și, nu în cele din urmă, altora le-a pus punct carierelor militare. Așadar, cum a funcționat și cum a percutat sistemul și care este rolul politicului în toată această încrengătură mafiotă, rămâne să citiți și să vă trageți singuri concluziile…

Șoferi amatori

Distracția continuă, iar stenogramele DNA Timișoara dezvăluie cât de sârguincios și” provocator” a fost agentul Dorin Duma, fostul șofer al comandantului Poliției Rutiere Timiș, cms. Marcel Crăciunescu. Din discuții ambientale rezultă că șoferul omului de afaceri Marius Cristescu, pe numele său Marin Trăia, era extreme de bine informat în ceea ce privește politica de cadre a PSD Timiș și rânduiala din partidul social-democrat, descriindu-l pe senatorul Ilie Sârbu un fel de bau-bau care,” dacă pune geana pe tine”, poți să închizi prăvălia și să pleci acasă:

Duma Dorin: – Nu, păi pe el nu-l văd bine, acesta tot în dizgrație e, Bojin?!
Trăia Marin: – Da, o să.. o să-l atace. Acum, nu știu cum reacţionează, cred că cu Ilie și cu Marius (n. n- face referire la Ilie Sârbu și Marius Cristescu)
Duma Dorin: – Da, da, da
Duma Dorin: – Că se confirmă și cu,.. mă’ dacă și pe mine Marine, și eu vorba aia am pus vorbă bună pentru el, uite unde s-o ajuns cu…?! Treba lui, cu partidu’ și cu tot.
Trăia Marin: – Da-l în… n-are rost.
Duma Dorin: – Și cu partidu’ și cu tot și cu…
Trăia Marin: – Oricum, dacă Ilie Sârbu pune geana pe el, se duce în p… mea cu partidu’ lui cu tot…
Duma Dorin: – Da’ se pare că știe, se pare că știe, numai…
Trăia Marin: – De asta spun, dacă pune geana pe el,…
Duma Dorin: – Acum știi ce o vorbit Marius cu… omu’ și acum pleacă acolo să…?!
Trăia Marin: -… a stat aici.
Duma Dorin: – Când, săptămâna viitoare vine încoace?
Trăia Marin: – Marius vine sâmbăta seara.
Duma Dorin: A nu, da popă? Așa zicea Profesoru’ (n. n-referire la Traian Stoia, viceprimar), că s-ar putea… în fine, lasă nu?!
Trăia Marin: Nu mă, mie îmi spune… mă Dorine, nu i le mai băga.
Duma Dorin: – Nu, și cu asta gata, cu subiectu’ ăsta-1 încheiem.
Trăia Marin: – Da, da.

Rahat sub preș

Înregistrările ambientale, ajunse în posesia DNA Timișoara, scor în evidență faptul că, imediat după apariția investigației din voceatimișului.ro, cms. Marcel Crăciunescu era mai interesat să ascundă rahatul sub preș, decât să dea explicațiile cuvenite superiorilor săi. Mai exact, se agita că materialul de presă, să nu fie introdus pe buletinul media al MAI, adică pe rețeaua internă Intrapol, astfel încât mai mării de la București să nu afle depre scandal. Mai mult, așa cum rezultă din discuții, cms. Crăciunescu îl consideră vinovat de ”turnătorie” pe ”căcatul” de Gheorghe Moldovan, iar agentul Dorin Duma pe ”jigodia” de Florica, secretara șefului Poliției Rutiere Timiș:

Duma Dorin: – Dar dumneavoastră nu ştiaţi mai din timp de chestiile astea?
Crăciunescu Marcel: – Nu.
Duma Dorin: – Acum numai când o apărut asta?
Crăciunescu Marcel: – Deci, știam că face investigații… ce mi-ai zis tu, dar nu și că o dezvoltat și că altă chestii. Înţelegi?
Duma Dorin: – Aha.
Crăciunescu Marcel: Nici o problemă. La mine nu există nici un fel de probe. Să ai tu grijă. Eu ți-am mai spus. Să ai mare grijă. Tot timpul să te uiți în spate când mergi cu mașina. Căcatul acesta de Moldovan, a încercat să bage discordie. Ce se întâmplă!? Pe ei îi deranjează foarte tare că suntem uniți de trei ani de zile. Și au găsit o singură breșă, atunci când… Că tot o pornit acum două-trei luni de zile când tu… Nu știu, ce ai avut, ai avut probleme personale.
Duma Dorin: – Da, păi am fost cu fata cu examenul și cu asta.
Crăciunescu Marcel: – Dar ai făcut niște afirmații la cantină. Pompaș s-o dus și i-o spus la Moldovan, Moldovan s-o dus și i-o spus [… neinteligibil…]
Duma Dorin: – Io cu Pompaș, absolut…
Crăciunescu Marcel: – … s-o dus și i-o spus. Ceva nu-i în reguă, nici cu ăsta. Trebuie aflat [… neinteligibil…] să mai sponsorizeze, mai plăteşte…
Duma Dorin: – Rămân surprins de ce spuneți.
Crăciunescu Marcel: Iți dau cuvântul meu de onoare, deci astea le-am aflat acum în concediu.
Duma Dorin: Acuma de când…
Crăciunescu Marcel: Acum de când sunt eu mai liber și am timp să umblu. Și în momentul ăla or simțit breșa și or încercat să ne dezbine. Și o venit la mine Moldovan, Florica (n. n- se vorbește de cms Gheorghe Moldovan și de secretară, Florica). Am avut o discuție și am întrebat, s-o întâmplat ceva pe aici? Cineva supărat? Am ceva datorii la tine de plătit? Nu, nu, nu zice. Dorin o fost zice un pic mai supărat așa. Mă rog… dar nu ai nici o datorie. Zic spune-mi, am ceva de plătit. Am plătit și ăia 2 milioane 700. [… neinteligibil…]. Bun dar sunt ceva probleme aici? Noi am adus ba una, ba alta. Cert e că a ajuns la Pompaș ceva… [… neinteligibil…]. E clar că nemulțumirea ta au fructificat-o imediat ca și când noi nu am avea relafie. Înţelegi? Și au început tot felul de jocuri.
Duma Dorin: – Și Florica asta, de la bun început, o jigodie și o… Stătea numai pe sus pe la… Și cine dracu vine la mine, să-mi spună: citiţi în asta (n. n- vorbesc de materialul de presă din voveatimisului.ro) Zic, unde dracu? Îl iau pe Radu, hai la astă, să vedem, aici la tine. Nu, că nu merge.
Crăciunescu Marcel: N-o băgat-o ăştia la revista presei? N-o băgat-o pe… rețea, pe Intrapol?
Duma Dorin: Nu știu, dar cinci-șase telefoane am primit. Pe drum că…

Prefectul cere demisia!

În plină agitație, tot din înregistrările ambientale, se vede clar cum, șeful IPJ Timiș, Sorin Munteanu, îl cheamă pe agentul Dorin Duma și îl mandatează să ia legătura cu cms Marcel Crăciunescu, care se afla, în acel moment, în concediu. Mesajul comandatului IPJ Timiș a fost extrem de clar: prefectul de Timiș, Eugen Dogariu, a cerut demisia șefului Poliției Rutiere Timiș, în regim de urgență:

Muntean Sorin Petru: – M-o chemat prefectul și o zis să-și dea demisia (n. n- Marcel Crăciunescu).
Duma Dorin: – C-o luat bani la partid, pentru partid.
Muntean Sorin Petru: – Ce?
Duma Dorin: – Banii. El c-o luat bani pentru partid. Eu l-am întrebat, domne cu ați văzut articolul? Vă dați seama articolul ăsta… îl dă în judecată. Adică eu, dacă n-ar fi nimic adevărat, eu l-aș da în judecată pe ăla pentru articole de astea.
Muntean Sorin Petru: – Și te mai întâlnești cu el?
Duma Dorin: – Nu, Azi nu mă întâlnesc. El o zis că orice e pe aici, să mă duc să ăsta, să…

Muntean Sorin Petru: – Păi spune-i să vină la mine și mă duc cu el până la prefect.
Duma Dorin: – Am înțeles.
Muntean Sorin Petru: – Să-i spună și..
Duma Dorin: Deci asta v-a sugerat…
Muntean Sorin Petru: – Nu. Prefectul mi-a zis să-l chem și să-și dea demisia. Că-i pentru binele lui.
Duma Dorin: – Păi să-l sun, să mă mai întâlnesc o dată cu el?
Muntean Sorin Petru: – [… neinteligibil…]
Duma Dorin: – Am înțeles.
Muntean Sorin Petru: – Dacă nu crede ce-i spune, nu știu, să-i spună în față. E pentru binele lui. Să ia presiunea.
Duma Dorin: – Da, păi o zis că-i o presiune enormă, aici.
Muntean Sorin Petru: – … Și poa să decurgă mai departe lucrurile, calm. Așa… toată lumea știe că și-o dat demisia.
Duma Dorin: Da. Mulţumesc.
Muntean Sorin Petru: – El va rămâne la dispoziție.
Duma Dorin: Vă mulțumesc.
Muntean Sorin Petru: Eventual, după aia să rămână și într-un concediu medical.
Duma Dorin: – Na, dacă trebuie, eu mulțumesc. De n-am discutat [… neinteligibil…] în stânga și în dreapta și ăsta, nimic, nimic, mormânt. Multe am aflat [… neinteligibil…] Niște chestii la ce s-a putut coborî omul ăsta și e un fals. Eu nu știu cum Dumnezeu mai spune de Biserică și cărticica aia s-o pui la piept. Deci, în față, spune una mie, probabil, alta la dumneavoastră, altceva la nu știu ce. Deci, șefu, eu n-aș fi avut curajul să mă uit în ochii dumneavoastră, să stau cu dumneavoastră pe ăsta. Deci, mi s-o ridicat părul pe mine ce…
Muntean Sorin Petru: – A încercat să ia legătura cu mine, dar n-am… și spune-i…
Duma Dorin: – Să vină mâine…
Muntean Sorin Petru: – Să vină și i-aș sugera că cea mai bună soluție pentru el este să-și dea demisia.
Duma Dorin: – Am înțeles.
Muntean Sorin Petru: Trebuie să înțeleagă. Și vom vedea.

Flit relaxat

Agentul Duma se execută și transmite ordinul, dar Marcel Crăciunescu refuză și tratează cu flit problema, mai mult, cerând la rândul său o altă demisie, în contrapartidă. Este evident că Marcel Crăciunescu se bazează pe” tată-su”, președintele CJ Timiș, Titu Bojin, chiar dacă acesta se afla, deja, sub control judiciar, într-o altă speță a DNA București. Este evident că, dacă ar fi demisionat, în mod indirect, Crăciunescu ar fi recunoscut că tot ce s-a scris în voceatimișului este adevărat, chiar și incidentul de pe autostrada A1, în care a fost implicat autoturismul CJ Timiș, vehicul condus, conform stenogramelor DNA, când de președintele Titu Bojin, când de șoferul demnitarului, Mirel Clipici:

Duma Dorin: – Câine ceva?
Crăciunescu Marcel: – Nu.
Duma Dorin: – Deci îi închis?!
Crăciunescu Marcel: -…
Duma Dorin: – Normal, trebuia să vin dimineață la dumneavoastră, dar am venit astăzi să vă zic. M-o căutat acesta de două ori, ăsta. Acum după-masă, de o oră.
Crăciunescu Marcel: Cine?
Duma Dorin: Munteanu. Și l-o chemat prefectul și o zis că să vă cheme la el mâine dimineața, să vă dați demisia. Și, dacă nu credeți, să mergeți împreună cu Munteanu, la el, la ora nouă. Dar eu dimineața trebuia să vin la dumneavoastră, la ora opt, să vă sun, să ne întâlnim. Deci eu am venit de azi. Când am aflat, am și… E spre binele dumneavoastr și acum eu ce să…
Crăciunescu Marcel: Când și-o da și domnu [… neinteligibil…] atunci mi-o dau și eu.

Duma Dorin: – Am înțeles. Păi de aia zic. Am zis să vin, să vă anunț.
Crăciunescu Marcel: – Îl susține pe acela, pe Cătuna.
Duma Dorin: – Păi da, normal, foarte bine. Păi așa-i.
Crăciunescu Marcel: – Na, să-și vadă și prefectul de treburile lui. Cine ți-o zis? Munteanu?
Duma Dorin: – Da.
Crăciunescu Marcel: – Ca să vii, să-mi spui mâine dimineață?
Duma Dorin: – Da.
Crăciunescu Marcel: – Să mă duc la el sau ce?
Duma Dorin: – Da.
Crăciunescu Marcel: – Să termin concediul și după aia de luni sunt.
Duma Dorin: – Eu dimineață trebuia să vin. Eu am venit la dumneavoastră ca să… Că nici
Mie nu-mi asta și na… Totuși relațiile rămân. Păi bun, atunci eu, dimineața, să mă duc la el, la nouă, nouă fără un sfert și spun că am luat legatura cu dumneavoastră?! Șefu, după părerea mea, vorbiți cu el, mai bine…
Crăciunescu Marcel: – Da-l în…

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare