Strada Lacului din Timișoara intră în ȘANTIER! De ce se fac săpături și cât durează lucrările

- Advertisement -

Lucrările anunțate de Aquatim fac parte din proiectul ”Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş”, proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Primăria Timişoara a emis un aviz conform căruia, societatea care asigură alimentarea cu apă potabilă poate desfășura lucrări în perioada 26 ianuarie -27 aprilie 2015.

Lucrarea permite închiderea circulaţiei rutiere pe toată strada şi pe întreaga perioadă de execuţie, însă Aquatim împreună cu antreprenorul şi cu firma care realizează supervizarea lucrărilor vor lua măsurile necesare pentru a facilita accesul la imobilele din zonă. Acest lucru se va realiza prin montarea de podeţe și plăci metalice în dreptul imobilelor direct afectate de şantier. În prima etapă, se va închide accesul pe strada Lacului dinspre strada Banatul, iar pe măsură ce lucrările vor avansa, circulația se va închide și dinspre strada Științei.

”Suntem conştienţi că lucrările de șantier au un impact negativ asupra populaţiei din zona respectivă, dar, trebuie să menționăm că astfel de investiţii se fac în beneficiul cetăţenilor. Probabilitatea apariţiei avariilor ulterioare la reţeaua de alimentare cu apă va fi foarte mică. După reabilitarea reţelelor subterane, în zona respectivă se vor reamenaja străzile” anunță reprezentantții Aquatim.

Pentru buna desfăşurare a lucrărilor şi evitarea unor incidente, șoferilor le este recomandat să parcheze maşinile pe străzile alăturate celor pe care se desfăşoară lucrările, iar pietonilor să traverseze doar pe podeţele special amenajate, pe străzile în lucru.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Mai multe strazi din zona Torontalului raman, miercuri, fara apa potabila

Compania care distribuie apa rece în municipiul Timișoara anunșă...

Deratizarea si dezinsectia reduc programul casieriilor Aquatim din Timisoara

Acțiunilea de deratizare și dezinsecție de la punctele de...

Aquatim majoreaza tarifele la apa potabila si canalizare, din 1 aprilie

Compania care furnizează apa rece în aproape tot județul...

Parcul Industrial Freidorf ramane, marti, fara apa potabila

Compania locală care furnizează apa potabilă în Timișoara, Aquatim,...

Din aceeași categorie

Categorii Populare