Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentExpoziția “Descendenţa speciei umane”, în premieră la Timișoara

Expoziția “Descendenţa speciei umane”, în premieră la Timișoara

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Expoziţia “Descendenţa speciei umane” abordează o tematică unică în România, evoluţia speciei umane. Studiile anatomice faciale sunt prezentate într-o manieră ştiinţifică, având la bază tehnicile utilizate de către criminalistică în reconstrucţia chipului. Exponatele oferă vizitatorului atât o exeriență educațională, prin intermediul acurateței științifice cu care au fost create, cât și o experiență emoțională, datorată reprezentării artistice realizată cu măiestrie.

”În România, publicul nu este prea bine informat cu privire la teoria evoluţiei în general şi a omului în special, prin urmare consider că o astfel de expoziție este cu adevărat necesară. Am încercat să realizez exponatele într-o manieră cât mai atractivă, pentru a putea reda informațiile științifice pe înțelesul publicului larg, fie că vorbim de copii sau adulți”, a declarat Eduard Olaru.

Expoziția a fost adusă la Timișoara prin intermediul ASUR – Asociația Secular-Umanistă din România – în colaborare cu ADIP – Asociația pentru Dezvoltare Intelectuală și Personală – și Știință și Tehnică, care au dorit să marcheze în acest fel 206 ani de la nașterea celebrului naturalist britanic, Charles Darwin, fondatorul teoriei evoluției.

Vă invităm să participați la deschiderea oficială a expoziției care va avea loc joi, 12 februarie, de la ora 18:00, în cadrul Bastionului Maria Therezia și care își propune să ofere o mai bună înțelegere a evenimentului.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 12 – 27 februarie 2015, la Bastionul Maria Therezia, str. Hector, Timisoara. Programul de vizitare fiind stabilit între orele 11:00 și 19:00. Intrarea la acest eveniment este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Expozitie Stefan Popa Popa’s: Fauritorii Marii Uniri, la Muzeul Catedralei Mitropolitane din Timisoara

Catedrala Mitropolitană din Timișoara va fi gazda unui eveniment inedit cu prilejul Centenarului. Muzeul...

Expozitie cu ”Temple si Sinagogi din Romania”, la Timisoara

Consiliul Județean Timiș, Biblioteca Județeană Timiș ”Sorin Titel”, Mitropolia Banatului și Comunitatea Evreilor din...

Expozitia ”20” isi deschide portile la Galeria Helios

Joi, 1 noiembrie, Galeria HELIOS a Uniunii Artiștilor Plastici din Timișoara prezintă expoziția 20....