ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Expozițe la Catedrala Mitropolitana din Timisoara: 100 de carti vechi romanesti pentru 100 de ani de unitate nationala

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Muzeul Catedralei Mitropolitane din Timişoara găzduiește, pentru aproape trei luni, o expoziție de carte veche de excepție. ”100 de cărţi vechi româneşti pentru 100 de ani de unitate naţională”.

Luni, 8 octombrie 2018 de la ora 16:00 la Muzeul Catedralei Mitropolitane din Timişoara va avea loc expoziţia de carte veche românească organizată de Arhiepiscopia Timişoarei, cu tema: ”100 de cărţi vechi româneşti pentru 100 de ani de unitate naţională”. În cadrul acesteia vor putea fi văzute: Noul Testament de la Bălgrad, 1648 (prima traducere în limba română, după izvoare greceşti şi slavone), Biblia de la Bucureşti, 1688 (prima traducere şi imprimare integrală a Bibliei în limba română), Cazania lui Varlaam sau Carte românească de învăţătură, 1643 (una din cele mai însemnate cărţi din istoria culturii româneşti), Pravila de la Govora, 1640 (primul cod de legi bisericeşti şi civile din Ţara Românească în limba română) şi multe altele.

În partea a doua a evenimentului se va prezenta expoziţia personală -Sevastian Bălescu-, intitulată: ”Graiul Românesc păstrat prin vechile cărţi călătoare”. În finalul vernisajului se vor asculta câteva piese corale în interpretarea Corului Facultăţii de Teologie din Timişoara.

Expoziţia va fi deschisă până în la sfârşitul lunii decembrie a acestui an.

Expozițe la Catedrala Mitropolitana din Timisoara: 100 de carti vechi romanesti pentru 100 de ani de unitate nationala 1

- Advertisement -
Radu Constantin
Radu Constantinhttp://www.voceatimisului.ro
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore