Extinderea liniilor de troleibuz 11 și 14, ”în termenii contractuali”. Cât s-a realizat din lucrări

- Advertisement -

Mulți timișoreni, dar mai ales locuitorii comunelor Dumbrăvița și Ghiroda ne-au pus în vedere faptul că lucrările de extindere a liniilor de troleibuz dintre Timișoara și cele două comune periurbane se desfășoară anevoios, în ultima perioadă fiind aproape imposibil de distins lucrările efectuate, motiv pentru care am solicitat ”amănunte” reprezentanților Primăriei Timișoara, care ne-au comunicat că ”proiectul privind extinderea reţelei de troleibuz până la Dumbrăviţa şi Ghiroda se desfăşoară în termenele contractuale”.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei capitalei Banatului ne-a informat că ”lucrările pentru extinderea liniei de troleibuz de la Timişoara până în Dumbrăviţa sunt realizate în proporţie de 80%. În prezent se lucrează la devierea în subteran a liniei de înaltă tensiune. După finalizarea devierilor de reţele electrice se va monta firul contact pe stâlpii deja instalaţi”, a declarat Alin Pintilie, pentru www.voceatimisului.ro.

În ceea ce privește drumul cu troleibuzul înspre Ghiroda, acesta va putea fi făcut puțin mai târziu, întrucât acolo există mici probleme, dar nu pe raza municipiului Timișoara ci pe terenul comunei. ”Lucrările pentru extinderea liniei de troleibuz de la Timişoara până în Ghiroda sunt realizate în proporţie de 75%. A fost realizată una din staţiile de redresare prevăzute în proiect, au fost montaţi stâlpii de susţinere a liniei contact, a fost realizată, în proporţie de 90%, canalizaţia pentru cablurile de alimentare a reţelei de contact”, ne-a mai spus Alina Pintilie.

Întrucât lucrările desfășurate la Ghiroda sunt într-un oarecare impas, deoarece unul dintre localnici a dat în judecată Primăria Ghiroda pentru că aceasta nu ar fi respectat proiectul de extindere a liniei 11 de troleibuze, reprezentanții municipalității timișorene sunt ”absolviți” de orice problemă în continuarea proiectului. ”Primăria Municipiului Timişoara deţine toate documentele (autorizaţii, avize, etc.) necesare realizării lucrărilor de extindere a reţelei de troleibuz Timişoara – Ghiroda, conform legislaţiei în vigoare. În prezent, Primăria Municipiului Timişoara nu este angrenată în niciun litigiu cu privire la acest proiect. În legătură cu existenţa unor litigii privitoare la amplasamentul de pe teritoriul localităţii Ghiroda, trebuie să vă adresaţi în mod direct acestora pentru mai multe informaţii”, ne-a mai transmis purtătoarea de cuvânt a Primăriei Timișoara.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Transport agabaritic pe ruta Moravita – Dumbravita, in judetul Timis

În perioada 23 - 30 ianuarie 2020, un transport...

O strada din Dumbravita, INCHISA complet! Se sapa pentru montarea unei tevi de apa

Primăria comunei Dumbrăvița anunță că închide complet circulația pe...

Trafic ”redesenat” pe șoseaua care desparte Timișoara de Dumbrăvița

Intersecția străzilor Constructorilor și Pheonix cu Calea Sever Bocu...

VIDEO Direct Trade, distribuitorul Myprotein, s-a deschis in Dumbravita

Distribuitorul produselor proteice Myprotein, Direct Trade, s-a mutat din...

Din aceeași categorie

Categorii Populare