Febra Halloween sau cum să gândeşti profitabil

0
554

Americanii sărbătoresc prin achiziţionarea multor obiecte cu „specific”, spre exemplu bostani, bostani mai mici, fantome, fantome mai mici, vrăjitoare, vrăjitoare mai mici etc. Statisticile indică faptul că Halloween-ul este cea mai bine vândută sărbătoare după Crăciun. Românii au adoptat şi ei aceste tradiţii ca doar era imposibilă ratarea unei ocazii de a ajuta economia, astfel magazinile de costume au fost luate cu asalt din disperarea de a ieşi în evidenţă a clienţilor, artiştii în materie de make-up şi-au scos „leafa” pe luna asta, patronii de restaurante, cafenele & co. au aruncat în produsele gastronomice un păianjen de jeleu, o fantomă prost construită sau bomboane gotice şi au „umflat” preţurile.

De asemenea, se organizează petreceri tematice la care participanţii vin costumaţi, acest obicei se practica în trecut pentru alungarea spiritelor, astăzi, este pretextul potrivit pentru toate „căprioarele în două picioare să stea în patru”. Patronii de cluburi şi baruri se bucură şi ei de „sărbătoarea tuturor sfinţilor” este prilejul perfect de a organiza „Halloween Party”,” Halloween Party Part 2”,” Halloween Party Part 3” şi” Halloween After-Party” la care participanţii se pot bucura de iluzia ofertelor la alcool, „Cumperi acum o sticlă de vodka şi primeşti un shot cu 3-sferturi suc şi un strop de alcool” sau „La consumaţie de 2 persoane, asigurăm o notă de plată horror”.

Mai există şi tradiţionalul „Trick-or-treat”, un fel de „ne daţi ori nu ne daţi” care la noi se practica, de asemenea, diferenţa este ca în fiecare zi a anului, nu doar pe 31 octombrie.

Sculptură în dovleac a evoluat şi ea, nu se mai practică doar tradiţională faţă a lui jack-o’-lantern ci această artă a început a abunda în diversitate, există dovleac Lady Gaga, pentru fetele care vor să fie trendy, acesta vine la pachet cu un tub de sclipici şi o bucată de carne, pentru cei cu înclinaţii poltice se poate discuta cu artistul iar acesta va sculpta figurile celor de la conducere, în funcţie de alegerea dumneavoastră bostanul va veni la pachet cu diferite accesorii, o ancoră, o oaie, nişte maidanezi, ciori sau şantiere în miniatură şi multe alte surprize. Modelele sunt nenumărate şi pentru preţul potrivit, orice este posibil.

Şi timişorenii au fost infestaţi cu febra „Halloween”, localurile au fost luate cu asalt de tot felul de indivizi costumaţi. Cât iz de tradiţie plutea aseară pe străzile oraşului, un clown vomita violent la ieşirea dintr-un club, un Romeo şi o Julieta se doreau nebuneşte pe o bancă, Scufita-Rosie se prăbuşea într-un taxi iar un echipaj de piraţi împărţeau un pet de „Timişoreana” pe o bordură. Sărbătoarea va continua pentru totul restul weekend-ului când cluburile vor primi cu braţele deschise şi până la refuz tot felul de specimene.

 

sursa foto: upload.wikimedia.org

 

Spune-ţi opinia civilizat!