Carmen-Bayer-work-in-pregress

În cadrul expoziţiei „Prefigurări” vor fi expuse lucrări în tuş (unele păstrând velaturi de cafea) şi o serie de lucrări în ulei pe pânză, a căror cromatică prefigurează fragil siluete, într-un sens ce capătă profunzime. Vernisajul va putea fi vizitat în perioada 12 februarie-12 martie, la Centrul de Informare Turistică Timişoara, de luni până vineri, între orele 9:00 – 18:00, iar sâmbătă, între 10:00 şi 15:00.

„… trăsătura simplă a liniei perturbă spaţiul interior, trăirile vibrează în sensuri şi pete, privirea e acum directă figurativul se configurează prefigurând, fără reţinere, poezia feminităţii ..” descrie artista vizuală conceptul expoziţiei. Acesta surprinde feminitatea în valenţele ei cele mai delicate, revelate în curgerea discretă a tuşului, în pete sau texte ce se pierd în contururi ce capătă profunzime.

Carmen Bayer are, până în prezent, peste cinci expoziţii personale în Timişoara şi 12 participări la expoziţii colective, printre care „Centenarul John Cage”,la Galeria Jecza,  ”Laudă Muzelor” în cadrul Muzeului Baroc din Timişoara, „Anuala artelor grafice” de la Galeria Mansarda, Facultatea de Arte sau “Nevoia de entropie“, Casa Artelor, Galeria Pigmalion. Este absolventă a Facultăţii de Arte şi Design Timişoara, iar lucrările ei au fost incluse în colecţii particulare din: România, Austria sau Germania.

“Carmen vibrează în toată fiinţa ei neliniştea marilor creatori. Acea nevoie permanentă, de multe ori neînţeleasă de cei din jur, de a face totul la capacitate maximă, fără să păstreze nici o fărâmă de energie de rezervă, de multe ori mergând până la limita epuizării. Ea simte în permanență nevoia de a fi în mişcare, de a absorbi lumea din jur în toate detaliile ei, pentru ca apoi să o remodeleze trecând-o prin mecanismul delicat al propriului suflet şi să o redea pe pânză cu graţia şi fineţea unei frumoase balerine” o descrie Monica Vidoni.