FEST-FDR 2014 revine la Timişoara – capitala artelor spectacolului. Urmează ”zburătorii”

- Advertisement -

Opt zile, din 10 până în 17 iunie 2014, şi optsprezece evenimente spectaculoase, cu adevărat ieşite din comun. Trupe de teatru din Europa aduc la Timişoara actori ”zburători”, protagonişti ai unor show-uri monumentale, care vor putea fi văzute GRATUIT în Piaţa Victoriei. Vor fi spectacole în care acţiunea, desprinsă parcă din alte dimensiuni, se va întâmpla mult deasupra capetelor spectatorilor. Pe scurt, urmează spectacole de neratat.

Timişoara şi-a consolidat, de la mijlocul lui mai, poziţia de capitală a artelor spectacolelor, primele cinci zile ale FEST-FDR 2014 aducând în oraşul de pe Bega peste 150 de artişti şi oameni ai scenei, 15 reprezentaţii din cele mai diverse, probleme stringente ale realităţii abordate creativ, din perspective multiple, săli pline şi public entuziast.

Ceea ce urmează continuă în acelaşi trend. În luna iunie, Teatrul Naţional din Timişoara este gazda a 18 evenimente de mare anvergură. Este vorba de şase spectacole pe care publicul le va putea viziona în Piaţa Victoriei. Do Do Land (miercuri, 11.06 şi joi, 12.06, ora 22:00) este o producţie a companiei Grupo Puja! din Spania, o transpunere după Alice în Ţara Minunilor de Lewis Carroll); Lazurd (sâmbătă, 14.06 şi duminică 15.06, ora 22:00), un spectacol al Companiei Senza Tmpo, Spania, o splendidă poveste muzicală a rătăcitorilor Mediteranei; Geografia Inutil de Peca Ştefan (luni, 16.06, ora 17:00) un spectacol al Erro Grupo din Brazilia, un spectacol comic şi colorat despre oameni, locuri, clădiri şi alte locuri comune; nu în ultimul rând Ulro (luni, 16.06, ora 22:00), o producţie a Teatr Snow, Polonia, un spectacol nocturn, cu efecte spectaculoase de lumină şi atmosferă science fiction.

Tot în seria cadourilor FEST-FDR2014 se înscriu şi cele două concerte programate în Parcul Civic, lângă Sala 2: Ze Murnau (vineri, 13.06, ora 22:00) şi Exit Oz (marţi, 17.06, ora 22:00).

Dincolo de teatrul de stradă, FEST-FDR 2014 însumează spectacole şi concerte indoor şi care aduc în faţa publicului nume sonore din ţară şi din străinătate. FEST-FDR2014 promite un regal de teatru-dans (garantat de nume ca Gigi Căciuleanu, Răzvan Mazilu şi, din noul val, Andrea Gavriliu), un nou concert susţinut de Tibor Cári & The Theatre Fleas Orchestra şi nume-surpriză, cum ar fi Peter Stein, una dintre cele mai mari voci ale regiei europene ale secolului, sau celebrul creator de modă şi – iată – de costum de teatru Christian Lacroix, artişti prezenţi în FEST-FDR 2014 prin spectacole susţinute de două dintre cele mai importante teatre europene, perspectiva asupra ediţiei 2014 a FEST-FDR este completă.

Mai jos puteţi descărca programul complet al celei de-a doua părţi a FEST – FDR 2014.

 [dg]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Targul de Craciun din Timisoara are patinoar uriaș! Vezi programul complet!

Târgul de Crăciun din Timişoara aduce, în acest an,...

FOTO Centrul Timisoarei, ticsit cu noi cosuri de gunoi scumpe! Sunt si patru in 50 de metri

Municipalitatea timișoreană a cumpărat peste 50 de coșuri de...

Un spectacol ”inCREDibil”, care analizeaza fericirea, se joaca la Timisoara

Teatrul Național din Timișoara prezintă joi, 25 aprilie 2019,...

Targul de Pasti din Timisoara se deschide maine. Vezi PROGRAMUL!

Târgul de Paști organizat de municipalitatea timișoreană se deschide,...

Festivalul ”Timfloralis” se extinde. Va ocupa cele mai importante trei piete din Timisoara

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, cu sprijinul primăriei...

Din aceeași categorie

Categorii Populare