Festivalul ”Zilele Veverițelor” de la Buziaș, o REUȘITĂ de la prima ediție. Ce a ”stricat” atmosfera FOTO

Date:

Orașul timișean Buziaș s-a animat la finele săptămânii trecute mai ceva ca-n vremurile ”de aur” ale stațiunii blneoclimaterice. Sute, sau chiar mii de mașini putea fi văzute parcate pe marginea Parcului din centrul Buziașului, de jur împrejulul acestuia, dar și pe străduțele lăturalnice. Motivul ”înghesuielii”: mii de oameni s-au arătat interesați de prima ediție a Festivalului ”Zilele Veverițelor”.

“Ideea acestui festival a fost a lui Sorin Munteanu, directorul Stațiunii Buziaș, care m-a rugat să-l ajut. La cât de cunoscute sunt veverițele din Buziaș, meritau să aibă o manifestare care să le fie dedicată. Vrem să facem din Festivalul Zilele Veverițelor unul din cele mai cunoscute din țară și de aceea ne-am pus serios pe treabă încă de la prima ediție”, declara, înainde de debutul evenimentului, Uica Mihai.

Și așa a fost. Dacă sâmbătă a avut loc, printre altele, un concurs de mâncat sarmale, a doua zi, duminică, aproximativ 30 de bucătari s-au întrecut în prepararea lor, totul pentru divertismentul publicului, prezent în număr neașteptat de mare. Berea a curs din belșug pentru vizitatori, iar scena din Parcul Central a fost mereu ocupată de soliști de muzică populară și ansambluri din Banat.

Chiar dacă per ansamblul, Festivalul ”Zilele Veverițelor” a fost un succes, așa cum era de așteptat, evenimentul a avut și câteva neajunsuri, cum sunt locurile de parcare, aproape inexistente, mulți dintre șoferi parcând mașina efectiv pe pământul/spațiul verde de pe laturile Parcului Central, unii dintre cei cu mai puțin bun simț intrând chiar până-n mijlocul parcului. Alte ”minusuri” ar mai fi organizarea și amplasarea teraselor, tonetelor și chiar a grătarelor comercianților, care i-au umplut de fum și ”arome” pe participanții la spectacol, mai ales cu ”miresme” de hamsii. Un alt mare minus a fost lipsa totală a veverițelor din Parcul Central, care necesită o repopulare cu micile viețuitoare care rsăpundeau cândva la numele ”Mariana”, dar care sunt speriate, probabil, de volumul ridicat al decibelilor din boxe.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare