Festivalul ”Zilele Veverițelor” de la Buziaș, o REUȘITĂ de la prima ediție. Ce a ”stricat” atmosfera FOTO

- Advertisement -

Orașul timișean Buziaș s-a animat la finele săptămânii trecute mai ceva ca-n vremurile ”de aur” ale stațiunii blneoclimaterice. Sute, sau chiar mii de mașini putea fi văzute parcate pe marginea Parcului din centrul Buziașului, de jur împrejulul acestuia, dar și pe străduțele lăturalnice. Motivul ”înghesuielii”: mii de oameni s-au arătat interesați de prima ediție a Festivalului ”Zilele Veverițelor”.

“Ideea acestui festival a fost a lui Sorin Munteanu, directorul Stațiunii Buziaș, care m-a rugat să-l ajut. La cât de cunoscute sunt veverițele din Buziaș, meritau să aibă o manifestare care să le fie dedicată. Vrem să facem din Festivalul Zilele Veverițelor unul din cele mai cunoscute din țară și de aceea ne-am pus serios pe treabă încă de la prima ediție”, declara, înainde de debutul evenimentului, Uica Mihai.

Și așa a fost. Dacă sâmbătă a avut loc, printre altele, un concurs de mâncat sarmale, a doua zi, duminică, aproximativ 30 de bucătari s-au întrecut în prepararea lor, totul pentru divertismentul publicului, prezent în număr neașteptat de mare. Berea a curs din belșug pentru vizitatori, iar scena din Parcul Central a fost mereu ocupată de soliști de muzică populară și ansambluri din Banat.

Chiar dacă per ansamblul, Festivalul ”Zilele Veverițelor” a fost un succes, așa cum era de așteptat, evenimentul a avut și câteva neajunsuri, cum sunt locurile de parcare, aproape inexistente, mulți dintre șoferi parcând mașina efectiv pe pământul/spațiul verde de pe laturile Parcului Central, unii dintre cei cu mai puțin bun simț intrând chiar până-n mijlocul parcului. Alte ”minusuri” ar mai fi organizarea și amplasarea teraselor, tonetelor și chiar a grătarelor comercianților, care i-au umplut de fum și ”arome” pe participanții la spectacol, mai ales cu ”miresme” de hamsii. Un alt mare minus a fost lipsa totală a veverițelor din Parcul Central, care necesită o repopulare cu micile viețuitoare care rsăpundeau cândva la numele ”Mariana”, dar care sunt speriate, probabil, de volumul ridicat al decibelilor din boxe.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Produse gastronomice savuroase la Festivalul Minoritatilor Etnice din Timisoara

Timișoara pune în scenă ediția a patra a Festivalului...

Un dement la Timisoara, distrugeri in Parcul Central pentru ca ii ”apartine”

Un bărbat care a distrus mai multe amenajări din...

Se cauta spectacole pentru Festivalul TESZT 2019

Printre proiectele importante ale Teatrului Maghiar de Stat ”Csiky...

Plantare de stejari si nuci, in parcul din Buzias, de Centenar

Comisariatul Județean Timiș al Gărzii Naţionale de Mediu, va...

Teatrul Naţional Timişoara, reprezentaţie de excepţie la Bucureşti la Festivalul Naţional de Teatru

Actorii Teatrului Naţional din Timişoara pleacă la Bucureşti, acolo...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img