Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

JazzTm ia startul peste câteva zile. Programul ediţiei INCENDIARE din 2017

- Advertisement -

Iubitorii muzicii Jazz vor avea parte de un weekend spectaculos la Timişoara, unde, din 30 iunie, ia startul cea de-a cincea ediţie a JazzTm. În 2017 festivalul organizat de primărie se va desfăşura în mai multe locaţii: Piața Victoriei, Parcul Civic, Parcul Castelului, dar și din localuri îndrăgite din urbea timișoreană – AMBASADA, Manufaktura, D`arc și Aethernativ şi va aduce, în premieră în România, artiști locali și regionali, jam session-uri nocturne și un proiect special creat cu ocazia evenimentului.

Primăria Timişoara a transmis că „acordurile complexe și variate ale muzicii jazz vor răsuna din Nocturnal Jams este secțiunea specială a ediției 2017, o premieră pentru festival, și va avea loc în serile de vineri și sâmbătă. Coordonate de artiști locali, aceste jam-sessions îi invită la dialog muzical pe toți invitații festivalului. Desfășurate în localuri cu diferite concepte, dar cu aceeași atmosferă lejeră, care le face speciale pe fiecare în parte, jam session-urile nocturne duc festivalul mai departe de centrul orașului. Cafenelele boeme vor găzdui timp de două zile frumusețea unică a acordurilor născute pe loc.
Începând de anul trecut, festivalul s-a mărit cu două scene, una în Parcul Castelului și cealaltă în Parcul Civic. Aici vor concerta atât artiști locali, cât și internaționali, oferind celor prezenți ocazia de a se bucura de acorduri de jazz, înconjurați de frumusețea naturii din mijlocul orașului.

Concertele din Parcul Civic vor începe în 1 iulie (sâmbătă), de la ora 16:00, cu Armies Live!, urmați de The Best Bad Trip, de la ora 17:00. The Egocentrics, care vor concerta începând cu ora 18:30, închid programul serii de sâmbătă al acestei scene. Artiștii explorează o plajă largă de stiluri muzicale, de la rock psihedelic la jazz, oferind contraste puternice și îndrăznețe, improvizație și interludii aventuroase. Tot aici vor concerta, în 2 iulie (duminică), PeparJam și BAB, de la ora 16:00, respectiv de la 17:00. Seara se va încheia cu Thomas de Pourquery & Supersonic, care vin pentru prima dată în România, aflându-se în turneul de promovare al albumului Sons of Love.

Primul concert din Parcul Castelului are loc sâmbătă, 1 iulie, și este susținut de Ana Dubyk Quartet, de la ora 16:00. De la ora 17:00, urcă pe scenă Toth Bagi Csaba Balkan Union, iar începând cu ora 18:00 publicul va avea parte de o nouă premieră pentru România: China Moses. Fiică a celebrei artiste DeeDee Bridgewater, care s-a aflat anul trecut pe scena din Piața Victoriei a festivalului JazzTM, China Moses reinventează vocal jazz-ul, sparge granițele genului și transmite emoție, pasiune și profunzime, odată cu fiecare cuvânt. În 2 iulie (duminică), de la ora 16:00, va cânta Amalia Gaiță. Concertele de la această scenă se vor încheia cu Teo Milea, de la 18:30. Artistul va aduce publicului o combinație între clasic și contemporan, oferind din nou fanilor compoziții proprii, care vor duce timișorenii în sferele pure ale clapelor albe și negre”.

Programul scenei din Piața Victoriei

Vineri, 30 iunie
20:00 Ana Cristina Leonte
21:00 Chick Corea Elektric Band

Sâmbătă, 1 iulie
20:00 Paolo Profeti European Collective
22:30 Miles Mosley x West Coast Get Down

Duminică, 2 iulie
20:00 SUBJazz
21:00 Bill Laurance
22:30 Monty Alexander Harlem Kingston Express

Programul Parcul Civic
Sâmbătă 1 iulie
16:00 Civic – Armies Live!
17:00 Civic – The Best Bad Trip
18:30 Civic – The Egocentrics

Duminică, 2 iulie
16:00 Civic – Paperjam
17:00 Civic – BAB
18:30 Civic – Thomas de Pourquery & Supersonic

Program Parcul Castelului
Sâmbătă 1 iulie
16:00 Castel – Ana Dubyk Quartet
17:00 Castel – Toth Bagi Csaba Balkan Union
18:30 Castel – China Moses

Duminică, 2 iulie
16:00 Castel – Amalia Gaiță
17:00 Castel – A-C Leonte Reveries
18:30 Castel – Teo Milea

Program Nocturnal Jams
Vineri, 30 iunie
22:30 – Aethernativ
22:30 – D’arc

Sâmbătă, 1 iulie
00:00 Manufaktura
00:00 AMBASADA

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore