Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Film artistic! TaximeTRISTUL-activist Simi Drăgoi de la firma ”Tudo” confundă extrem de grav ficțiunea cu realitatea!

- Advertisement -
Ca să o scurtăm: Simon Petru Drăgoi este una și aceeași persoană cu cel autointitulat ”activistul timișorean”. Asta, în caz că nu ați auzit de el, încă! Deși, în felul său, personajul suprarealist e foarte cunoscut atât în rândul poliției naționale și locale, cât și în rândul șoferilor și firmelor de asigurări. Când nu terorizează forțele de ordine și oamenii pe stradă, dând lecții de legislație și constituționalitate, Simi se ocupă cu taximetria la ”Tudo” și pune lemne pe foc, așa cum i se năzare, pe canalul său de Youtube. Unul de foarte mic litraj, exact ca și civismul pe care-l propagă…

Nici nu mai contează că așa-zisul său activism nu e nici măcar unul de duzină și nici de nișă. Adevărul e că e nicicum: e un circ total! Fără cap și fără coadă! Pur și simplu o hărțuire a oamenilor legii și a altor participanți la trafic… de la un capăt la altul! Chipurile, în numele transparenței, în Timișoara, Simon Drăgoi îi aleargă și agasează pe toți polițiștii care-i cad în cale. Îi huiduie și îi blamează pe unii care se opresc, cu mașinile de serviciu pe la vreun nonstop, ca să-și ia o cafea sau vreun sandvici rece. Cu un tupeu feroce, le mai cere… și ordinele de serviciu! Pe alții, îi cheamă ”la intervenție” ca să aplice legea și să dea amenzi unor ”bombardieri” pentru parcarea neregulamentară a unor ”mârțoage”.

Prin primăriile periurbane, cum e cea de la Moșnița, același taximetrist de la ”Tudo” s-a certat cu funcționarii pentru că, pe bună dreptate, nu au dorit să-i pună la dispoziție ”listele cu salarii”, conform legii, acestea fiind confidențiale și sub protecția datelor cu caracter personal. Pe la Giroc, aflat ”în inspecție civică necruțătoare”, a dat buzna prin piața de zarzavaturi din localitate și, dezumflat că producătorii nu plătesc taxă pe mesele pe care-și etalează marfa și că au și o ”toaletă funcționabilă”, s-a oferit să-i ajute, promițându-le ca va merge peste primarul comunei căruia îi va cere socoteală pentru lipsa condițiilor…”ca-n Germania și la Paris”. Idei puține și fixe!

Cert e că, până la ora actuală, conform datelor din sistemul de asigurări auto, Simi taximetristul are în dreptul său circa 100 de reparații și despăgubiri pe care le-a bifat la volanul autoturismul său, care circulă sub cupola ”Tudo” și sub numărul de înmatriculare TM 08 SMY. În toate evenimentele rutiere, personajul de basm e numai victimă a neglijenței șoferilor care nu i-au acordat prioritate. În schimb, toți asigurații, care au fost contactați de voceatimisului.ro, spun că regretă că au mers după fenta ”activistului timișorean” care i-ar fi tamponat intenționat, după ce le-ar fi făcut semne că le cedează trecerea. Practic, o provocare care, dacă nu s-ar fi transformat într-o ”înțelegere amiabilă”, ar fi dus la suspendarea permiselor rutiere pentru neacordare de prioritate și pentru un minim de 60 de zile.

Dincolo de accidentele rutiere, ”activistul timișorean”, așa cum rezultă din baza de date a Poliției Locale, mai are la activ și un număr de 15 sancțiuni pentru ”oprire/staționare neregulamentară, refuz de legitimare și adresarea de injurii”, amenzi în valoare de aproximativ 10.000 RON. Toate neachitate și, probabil, contestate prin instanțele de judecată. De cealaltă parte, pe data de 21 decembrie 2021, Poliția Rutieră i-a suspendat lui Simon Petru Drăgoi permisul de conducere pe o perioadă de trei luni de zile pentru încălcarea legii. Și Simon Petru Drăgoi a predat angajaților MAI un permis de conducere eliberat de către… autoritățile din Marea Britanie.

Problema e că legislația românească interzice efectuarea de servicii de transport public, așa cum e și taximetria. fără a poseda un permis auto românesc. Și ”activistul civic”, conform bazei de date a MAI, azi, într-un mod absolut bizar, figurează cu două permise auto, ambele valabile: unul de Marea Britanie, eliberat pe 3 septembrie 2020 și în termen până pe 2 septembrie 2025, document pentru care se judecă în instanță, ca urmare a sancțiunii Poliției Rutiere Timiș, și unul de România, care îi expiră în 7 decembrie 2022.

Liber pe câmpii

Și, în urmă cu câteva seri, ”activistul timișorean” a ieșit, din nou, la vânătoare de ”bombardieri care-și parchează mârțoagele pe stația de taxi…pe locul de stația de taxi”. Exprimarea e întocmai! Partea mișto e că, de data aceasta, Simon Petru Drăgoi n-a apărut la război cu creanga de alun, în căutarea vreunei surse de apă, ci cu… ruleta și lanterna! Ca să demonstreze, la milimetru, că legea e încălcată! Cert e că, după ce i-a înfierat pe polițiștii pe care-i chemase la intervenție”, că amendează doar taximetriștii, citând din paragrafe de lege așa cum i se părea că sună mai bine, pe un ton grav, așa cum rezultă din probele video, Simion Petru Drăgoi și-a exersat vocea și talentul – cu propoziții scurte! – și la adresa reporterilor voceatimișului.ro.

Adevărul e că, ce afirmă acest personaj, este dincolo de fantezie. Chiar și amenințările cu procesul, venite din partea acestui taximeTRIST-activist, ne lasă reci și indiferenți căci, așa cum știe toată lumea, Drăgoi e în ”Top 10” clienți ai Justiției timișorene: se judecă cu toată lumea! Sincer, ce ne-a surprins și ne-a lăsat, oarecum, cu garda jos a fost acuzația lansată din vârful buzelor de către Simon Petru Drăgoi, în direcția reporterului vocetimisului.ro: ”…te-am sunat și nu ai vrut să răspunzi. Am vrut să-ți cer să-ți retragi acuzațiile nefondate, iar dumneata nu ai vrut să colaborezi cu activistul timișorean. M-ai acuzat că am două premise. Ne vedem la judecată…”.

Acum, ca să nu-l zăpăcim de tot pe Simion Petre Drăgoi, suntem nevoiți să facem o mică incursiune în semantica și semiotica limbii romane. Așadar, ”activistul timișorean” este rugat sa-și noteze sau măcar să-și sublinieze următoarele sensuri ale cuvintelor, în speranța că, înainte de a le mai folosi în cruciadele sale, le va și înțelege tainele. În primul rând, a nu vrea înseamnă a nu dori sau a refuza. Asta, apropo de faptul că reporterii voceatimișului.ro nu s-au sinchisit să-i răspundă ”activistului timișorean” la telefon, atunci când a vrut domnia sa. Deci, încă din capul locului, ne cerem scuze pentru impertinența de a nu fi stat la dispoziția taximetristului și n-am sărit pe telefon ca să-i răspundem de îndată. Nu de alta, dar omul chiar avea de gând să ne ceară, adică să ne ordone sau să ne poruncească, conform Dicționarului Explicativ al Limbii Române, ca să ne retragem ”acuzațiile nefondate”.

Partea proastă pentru Simon Petru Drăgoi e că nu retractăm absolut nimic din ”acuzațiile nefondate”, căci probele instituționale sunt beton-armat. Fie că-i convine sau nu ”activistului timișorean”! Așa că mergem mai departe cu ”aberațiile” și mai venim cu una nou-nouță, nu înainte de a a-i explica lui Simion Petru Drăgoi și semnificația verbului a minți: a face afirmații care denaturează în mod intenționat adevărul, a induce în eroare, a înșela. Și o să vă lămuriți imediat de ce precizările au fost atât de necesare…

Mistificarea adevărului

Fără niciun dubiu și în mod evident, Drăgoi denaturează adevărul când afirmă că a sunat pe telefonul redacției iar reporterii voceatimișului.ro nu au vrut/nu au dorit să-i răspundă, tocmai când el avea de gând să ordone ștergerea investigației de presă de pe site-ul jurnalului nostru online. Adevărul e că, așa cum rezultă din probe certe și indubitabile, activistul Simi l-a apelat pe reporterul nostru pe data de 3 martie 2022, la ora 10.39. Doar că, din motive profesionale, acesta nu a putut să preia apelul dar, tot la ora 10.39, i-a adresat taximetristului următorul mesaj de tip SMS: ”Vă voi suna eu”. Mesaj care, așa cum rezultă din probe certe, a ajuns la destinatar și a fost citit în același interval de timp din data de 3 martie a.c. La aceeași oră, niciun minut mai târziu!

Și tot din probatoriu reiese foarte clar că, în aceeași zi de 3 martie 2022, la ora 12.58, nu o dată ci de două ori, reporterul voceatimisului.ro l-a apelat pe marele ”activist timișorean”, Simion Petre Drăgoi. Doar l-a apelat, că mai mult nu s-a putut, căci taximetristul, imediat după ce a contactat redacția voceatimisului.ro, la ora 10.39, a blocat numărul jurnalistului în telefonul său personal. Tocmai ca să nu poată fi reapelat! Da, asta a uitat să spună șoferul de la ”Tudo”: că nici nu avea cum să fie resunat, atâta timp cât apelurile telefonice, așa cum rezultă și din documentarea video, nu ar fi avut cum să ajungă la destinatar, din moment ce numărul reporterului nostru a fost introdus pe lista de… interziși!

Și nu numai că, atunci, pe data de 3 martie 2022, ne-a dus creierul să filmăm apelurile și încercările de a-l recontacta pe activistul păcii și prieteniei, știind clar cu ce fel de personaj de basm avem de a face, dar același lucru l-am executat și în dimineața zilei de data de 5 martie. Asta, după ce, cu o seară înainte, Simon Petru Drăgoi și-a aburit audiența minusculă, cu ruleta și lanterna în mână, că reporterii de la voceatimisului.ro, în frunte cu ”Radu de la Afumați”, sunt niște golani care mint și calomniază un activist onest care luptă pentru dreptate și aplicarea legii! Deși documentele oficiale și restul de probe sunt clare ca lumina zilei: Simon Petru Drăgoi are pe numele său două permise de circulație, unul englezesc și unul românesc, ambele valabile, lucru absolut ilegal, ”activistul timișorean” ne-a dat beep după care a blocat numărul redacției, ca să nu poată fi contactat și ca să aibă motiv, ulterior, să se plângă că ne ascundem în gaură de șobolan, mister Simi taximetristul are în cârcă spre 100 de accidente rutiere ”amiabile” și tot atâtea reparații pe polițele de asigurări auto, plus zeci de procese civile și reclamații și este number one în topul Poliției naționale și locale. De necontestat!

Și, ca să-l lecuim pe Simon Petru Drăgoi de Sindromul lui Calimero și să-i scoatem din cap mentalitatea de victimă perpetuă și nedreptățită, încheiem cu un citat din Tudor Peșteleu, patronul ”Tudo” taxi: ”În ce țară trăim? Cum e posibil să aibă două permise? Ce face Poliția Română? Aici, în țara asta, fiecare face ce vrea? Revin și pun întrebarea retorică: cine este domnul Simi de nicio Poliție nu poate să-i facă nimic?…”. Ca să fie limpede, clar și să nu existe loc de interpretări…

- Advertisement -
Marta Stirbey
Marta Stirbey
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

4 COMENTARII

  1. Da ce le este frica politistilor ca i prinde cind parcheaza pe trecerea de pietoni sau in alte locuri nepermise, sau pe alti functionari publici care nu si fac datoria? Bine face. Bravo lui. Daca ar fi mai multi ca el poate s ar schimba ceva si la noi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore