FOTO Vitezomanii n-au scăpare în Timiş. 1.200 de amenzi date de „rutierişti” şi 150.000 de lei aduşi la bugetul de stat

- Advertisement -

În perioada 15-17 noiembrie 2013, poliţiştii de la rutieră, împreună cu cei de la ordine publică, au acţionat în trafic, folosind toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotare.

Acţiunea a urmărit reducerea evenimentelor rutiere grave, produse pe fondul nerespectării normelor legale cu privire la circulaţia pe drumurile publice, în special a celor care reglementează regimul legal de viteză. Peste 50 de poliţişti au acţionat, în medie, zilnic, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Bilanţul acestei acţiuni este destul de „grav”, întrucât poliţiştii au constatat 13 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere şi au aplicat 1.200 de amenzi, 759 dintre acestea fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate se ridică la peste 150.000 de lei. Tot în cadrul acestei acţiuni, oamenii legii, ca şi măsuri complementare, au reţinut 44 de permise de conducere, dintre care 14 pentru viteză, 9 pentru depăşire neregulamentară şi 6 pentru consum de alcool. Poliţiştii le-au reţinut permisele de conducere şi şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, vehiculelor sau celor care nu au respectat semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric. Tot ca urmare a acestei acţiuni au fost retrase şi 17 certificate de înmatriculare.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare