Prima zi la Porțile Deschise ale Fabricii Timișoreana

- Advertisement -
„Mica Vienă” este orașul-gazdă al celei mai vechi fabrici de bere din România, Timișoreana. Fabricată încă de la 1718, berea Timișoreana aduce cu sine experiența și tradiția maeștrilor berari ce și-au lăsat amprenta peste ani.

Cinci dintre membrii familiei Timișoreana vor întâmpina oaspeții ce doresc să participe la eveniment. Aceștia vor împărtăși poveștile fascinante a tot ce înseamnă berea cu renume dar și ce implică să faci parte din actul creației.  “Un berar se formează în ani de zile și trebuie să ai grijă de el. Asta-i cea mai de preț valoare a noastră: oamenii din fabrică.” spune Rodica Ardelean, responsabilă cu administrarea celorlați berari de mai bine de 30 de ani. Un alt membru valoros al familiei Timișoreana, Mihail-Gavril Mihăilescu sau Mihai Tehnologul, cum îl denumesc colegii, lucrează de mai bine de 23 de ani în cadrul fabricii și a strâns tot atâtea povești câte flori de hamei și seminte de malț se folosesc pentru fabricarea unei beri cu tradiție de aproape 300 de ani.

Porțile Fabricii Timișoreana sunt deschise celor care doresc să-i treacă pragul între: 4-6 octombrie,de la ora: 10:00 și 18:30 precum și în zilele de 11-13 octombrie, în același interval orar. Evenimentul invită curioșii, pasionații și orice persoană ce dorește să fie prinsă în lumea de basm pe care o vor contura însuși protagoniștii. Una dintre curiozitățile ce ne-a fost împărtășită, linia de îmbuteliere a fabricii produce 50.000 de doze pe oră adică echivalentul a 8 km de doze puse cap la cap.

În ultimii ani, Timişoreana a fost premiată cu aur şi distincţia Champion Lager Trophy în 2007 şi cu argint în 2008 la Australian International Beer Awards, al 2-lea concurs ca importanţă din lumea berii, iar la World Beer Championship în Statele Unite, a primit medaliile de argint (2007 şi 2008).

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Pizzeria Hola, locul ideal pentru o seară cu prietenii!

Cauți locul potrivit pentru a urmări UEFA Euro 2016...

10 feluri în care poţi utiliza berea în casă. Ai fi crezut?

Am căutat informaţiile de care am nevoie, iar acum...

Robu avertizează Azur și Continental! ”Reduceți poluarea sau vă scoatem afară din oraș!”

Nicolae Robu a povestit vineri, în cadrul unei conferințe...

Dan Negru lovește într-un simbol local! Berea din Timișoara luată la țintă de prezentator

Unul dintre cele mai cunoscute simboluri timișorene pe plan...

Din aceeași categorie

Categorii Populare