Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațiePrimele DOUĂ tramvaie care vor fi REABILITATE au ajuns la "destinaţie". Vezi...

Primele DOUĂ tramvaie care vor fi REABILITATE au ajuns la „destinaţie”. Vezi de ce NU VOR FI reabilitate vagoanele FOTO+VIDEO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Aşa cum au anunţat autorităşile locale, Asocierea Electroputere VFU Paşcani – Astra Vagoane Călători Arad va moderniza tramvaiele GT4 din Timişoara, edilul oraşului de pe Bega, Nicolae Robu, susţinând că doar un singur tramvai va pleca iniţial pentru modernizare, iar mai apoi, în funcţie de părerile timişorenilor despre vechiul mijloc de transport în comun reabilitat, să trimită şi celelalte 29 care fac parte din proiectul de modernizare al tramvaielor, vechi de jumătate de secol, din Timişoara.

„Remorcile NU vor fi reabilitate, ceea ce este o prostie. Probabil cele 30 de tramvaie nu vor mai tracta remorci niciodată sau, dacă o vor face, RATT va trebui să introducă bilete pentru clasa întâi şi clasa a 2-a la tramvaie. Gândiţi-vă că este vorba de sisteme de iluminat, încălzire, automatizare, uşi, etc.” susţine Raoul Bădărău, tânărul timişorean care a creat un blog dedicat transportului în comun din Timişoara.

Două tramvaie au părăsit în cursul lunii iunie depourile Regiei Autonome de Transport Timişoara, pentru a ajunge, unul la Arad, iar celălalt la Paşcani, acolo unde vor fi rabilitate de către Astra Vagoane, respectiv Electroputere VFU. Pe data de 19 iunie a plecat primul vagon-motor, iar pe 20 a plecat cel de-al doilea. De ce au plecat în locaţii diferite nu îşi poate explica nimeni. Este vorba despre două unităţi Wegmann, din Germania, produse în urmă cu circa jumătate de secol, dar care au circulat prin Timişoara de la începutul anilor 2000.

„Locomotiva” cu numărul #3504 a ajuns deja la Paşcani şi a intrat în procesul de recondiţionare, în timp ce vagonul-motor cu numărul #3517 a ajuns deja la Arad pentru acelaşi proces.

De menţionat este faptul că niciun tramvai reabilitat nu va beneficia de podele coborâte, destinate persoanelor cu handicap care utilizează scaune cu rotile sau chair părinţilor care îşi transportă copiii cu ajutorul cărucioarelor. Un alt aspect mai mult decât interesant este cel legat de „similitudinile” celor două tramvaie reabilitate: vor fi sau nu identice şi cât de bine vor fi realizate, în două fabrici total diferite, cu muncitori cu pregătire total diferită?

[responsive_youtube

[responsive_youtube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Goia scoate pensionarii în stradă, dar nu bea decât apă minerală cu coloizi de aur și argint!

Cine nu a auzit despre Societatea Metropolitană de Transport Timișoara, clar, nu are cultură...

Chioscurile STPT sunt DESCHISE si pe 24 ianuarie, desi e zi nelucratoare

Societatea de Transport Public Timişoara (STPT) anunță că, deși data de 24 ianuarie este...

Primarul Robu, anunt inedit legat de gratuitatile pe vehiculele STPT

Majoritatea timișorenilor nu au o problemă cu faptul că sunt nevoiți să plătească bilete...