Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriFrații Cristescu se mai pregătesc de un tun? Primăria Timișoara îi ajută,...

Frații Cristescu se mai pregătesc de un tun? Primăria Timișoara îi ajută, pe cât posibil FOTO/VIDEO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Emil și Marius Cristescu sunt două dintre cele mai controversate personaje publice în Banat și în mod deosebit la Timișoara, acolo unde, după Revoluție, au făcut fel de fel de afaceri, cele mai multe cu statul, din care au obinut profituri uriașe, dar au și cumpărat sute de hectare de teren pe care se afla cândva aproape întreaga industrie locală. Zeci de fabrici care mergeau strună, până să fie ”privatizate” au fost falimentate cu ajutorul fraților Cristescu, totul pentru a ”valorifica” terenurile de sub toate aceste uzine, terenuri scumpe, aflate acum cu mult în interiorul orașului, comparativ cu perioada în care Dermatina, Tehnometal, Electromotor și multe altele au fost ridicate.

Povestea acesteia începe la începutul secolului XX, atunci când a fost ridicată prima construcție și se numea Fabrica de lanțuri. Între timp aceasta și-a schimbat destinația și implicit denumirea în Tehnometal sau Intreprinderea de Autoturisme Timișoara, în epoca Ceaușistă. Este vorba despre celebra fabrică unde a apărut Dacia 500 sau Lăstun-ul – singura mașină fabricată la Timișoara vreodată. Aceasta a intrat și ea pe mâna ”Cristeștilor”, iar acum este o ruină. Fosta fabrică de la Calea Buziașului se descompune pe zi ce trece, ba chiar mai mult este ”ajutată să cadă din picioare”. De ce? Nu știm, dar cel mai probabil, frații Cristescu, se pregătesc să mai dea un ”tun” precum cel din zona Calea Șagului, acolo unde au renunțat la terenul fostei fabrici Dermatina, pe care se va ridica cel de-al doilea Mall al Timișoarei.

Mai mult de atât, așa cum se poate observa și din imaginile de mai jos, fie ele fotografii, fie înregistrarea video, angajații SDM (Drumuri Municipale), companie subordonată Primăriei Timișoara, au executat lucrări de asfaltare exact în fața intrării în curtea Tehnomet – o aripă a ceea ce a mai rămas din vechiul Tehnometal, intrare aflată pe strada Chimiștilor, această stradă fiind ”reabilitată” întrucât ”era în programul de refacere și nu are nicio legătură cu faptul că frații Cristescu au afaceri în zonă” ne spunea la vremea respectivă primarul Nicolae Robu, asta după ce fusese asfaltată inclusiv parcarea de la intrarea în curtea companiei fraților Cristescu.

Și ca un amănunt aproape ”nesemnificativ”, de încheiere, în cazul în care nu știați, agentul economic, sau
”persoana juridică” cu datoriile cele mai mari către compania Retim, în luna august (ultima actualizare
10.08.2014) este… Bega Turism SA HT, societate controlată tot de frații Cristescu. Societatea are de achitat către compania locală peste 42.000 de lei pentru serviciile furnizate, asta în condițiile în care averea celor doi frați, Emil și Marius Cristescu, este evaluată la peste 500 de milioane de euro, conform ultimelor aproximări ale celor de la Capital – ”Top 300 cei mai bogați din România”.

[responsive_youtube

2 COMENTARII

  1. Dragi cetateni ai Romaniei , cat mai suportam ca hoti ca Cristestii sa fure tot. Toate dosarele din privatizarile din vestul tarii au plecat la Bucuresti si asteapta unda verde. Au mituit toata politia si procuratura din vestul tarii. Acum stau sa il beleasca pe primar, si sa puna mana pe primarie si oras. Dormiti linistiti ca EI lucreaza pentru voi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Accident grav pe Calea Șagului din Timișoara! O mașină a ajuns pe contrasens, a lovit doi pietoni și a distrus mai multe autoturisme

Un accident grav de circulație a avut loc în această după amiază pe Calea...

VIDEO Accident sub nasul primarului Nicolae Robu, (și) din cauza semafoarelor nefuncționale

Șoferul unui vehicul care se deplasa pe Bd. C.D. Loga a intrat în intersecția...

Soferi, ATENTIE! Traficul din zona centrala a Timisoarei, INCHIS si maine!

Serviciul Transport al Primăriei Municipiului Timișoara (PMT) a anunțat, astăzi, că și mâine este...