De săptămâna viitoare se trece la desfințarea garajelor construite ilegal.  Robu a explicat că cetățenii, proprietari a acestor construcții, au fost păsuiți pe perioada iernii dar, odată cu venirea primăverii, municiplitatea va trece la treabă. În prima fază, autoritățile vor viza pentru desfințare, garajele din centrul orașului.

„Am declanşat procesul de desfiinţare a garajelor constrite fără autorizație. Vom acționa mai întâi în zona centrală a oraşului cât și pe alte străzi, cum ar fi Podeanu, unde vrem să facem amenajări. Acele garaje vor dispărea în. I-am notificat pe cetăţeni că urmează să facem acest lucru. La cererea lor, am acceptat să amânăm această acţiune până în primăvară pentru ca ei să poată ţină acolo diferite lucruri peste iarnă dar a trecut iarna și în perioada următoare se va pune în practică această idee de înrfumusețare și funcționalizare a orașului.”

Edilul a recunoscut, că primăria se confruntă cu probleme în ceea ce priveşte proprietarii unor garaje din oraș, cum ar fi cele 24 de garaje din Parcul I.C. Brătianu. Acolo, Primăria doreşte să construiască o parcare supraetajată de 500 de locuri, însă proprietarii garajelor refuză să le golească. Edilul  îi amenință cu judecata: „Acolo problema e mai complicată. Terenul e al primăriei, iar aceştia nu au plătit niciodată taxe. Probabil vom ajunge în instanţă.”

În Timisoara, conform ultimului recensământ făcut de Directia de Urbanism, există 8.512 garaje, din care doar 5.087 au autorizatie de construire. Din cele aproximativ 3500 de construcții ilegale, 2.605 sunt beton si 820 din tabla.