Nu este sigur încă cine va participa din PNL la alegerile europarlamentare, dar din județul Timiș, sunt trei nume care și-au exprimat intenția de a participa la alegeri de pe listele liberale: Cristian Bușoi, Viorel Coifan și Alin Nica. Nicolae Robu, președintele local și vicepreședintele național PNL a declarat că încă nu se știe cine va fi ales, deși el, alături de filiala locală liberală, îi susține pe toți trei. Însă, a completat edilul, decizia finală va veni de la București.

„Noi ne-am pomis un target, continuăam analiza stării de fapt din organizațiile noastre și în perioada imediat următoare vom face public targetul respectv. Avem trei colegi care și-au arătat interesul de a candida la europarlamentare, și având în vedere că toți trei sunt oameni foarte valabili, evident că filialei județeană din Timiș a partidului le și oferă susținerea. Decizia se ia însă la nivel național, e vorba despre Cristian Bușoiu, Viorel Coifan și despre Alin Nica. Toți trei sunt oameni de ispravă, sunt oameni care în mod cert ar fi și buni candidați și buni europarlamentari.”

Cristian Bușoi este vicepreședintele PNL Timiș, și a părăsit Parlamentul European pentru a prelua conducereaCasei Naționale de Asigurări de Sănătate. Viorel Coifan a fost în trecut președintele Consiliului Județean Timiș iar între 2000 și 2004 a fost deputat PNL. Alin Nica este primarul comunei Dudeștii Noi, aflat la al treilea mandat și membru în Comitetul Regiunilor de la Bruxelles. A absolvit Școala Populară de Arta din Timișoara și a participa la Eurovision în 2009 și apoi la concursul Vocea României.

 

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.