Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

RDS, amendată de Primărie pentru că a distrus trotuarele din Timișoara. „Șantierele din oraș vor fi verificate de polițiști”, anunță Robu

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a anunțat astăzi că a cerut Poliţiei Locale să monitorizeze şantierele din oraş, deoarece inspectorii municipalităţii, cei care sunt numiți să facă acest lucru, nu mai fac faţă. Declarația edilului vine și pe fondul amenzii de 20.000 de lei pe care a primit-o firma RDS-RCS, după ce muncitorii angajați de companie să ducă în subteran cablurile de internet au lăsat în urmă gropi uriașe pe trotuarele din oraș.

Sunt foarte, foarte multe proiecte în derulare. La şantierele pe care le aveam, la amenajări de anvergură mare ale unor străzi, se adaugă acum şi aceste lucrări care aparent nu sunt de mare amploare, dar care produc o perturbare importantă, mă refer la lucrările de ducere în subteran a fibrelor optice, a cablurilor. Chiar i-am cerut astăzi directorului Poliţiei Locale să îmi facă un inventar al situaţiei de pe teren, în tot oraşul, pentru că realmente numai din birou nu mai putem şti exact care sunt stadiile diverselor lucrări şi am vrut să am şi un feedback adus pe alt canal decât acela al Direcţiei Tehnice. Deocamdată facem faţă, dar trebuie să o spun, nu ne este uşor şi ştiu că nici timişorenilor nu le este uşor. Sunt foarte multe lucrări şi nu avem suficienţi oameni numai în aparatul Direcţiei Tehnice sau în aparatul Direcţiei de Mediu pentru a urmări tot ce se întâmplă în oraş”, a afirmat Robu.

Astfel, potrivit primarului, poliţiştii locali vor fi îndemnați să patruleze prin oraş şi să  informeze primăria cu privire la modul în care se desfăşoară lucrările. Mai mult, cu această ocazie se va urmări şi dacă firmele care au deschise diferite șantiere, refac drumurile şi trotuarele după ce termină lucrarea.

Poliţia Locală va avea de făcut aşa o trecere pe absolut toate cele 1.100 de străzi ale Timişoarei şi de făcut observaţii: cine lucrează, dacă lucrează, să-mi întocmească o informare. Vor merge în uniformă, în patrulă, cu bicicleta, cu maşina… Sunt foarte multe şantiere. Acolo unde ni se semnalează că firmele care execută lucrările nu repară în urma lor imediat, nu aduc terenul la stadiul în care era înainte de intervenţie sigur că intervenim noi şi dăm dispoziţiile de rigoare. Normal ar fi ca fiecare firmă să respecte disciplina în muncă şi obligaţiile contractuale. De fapt nu e ceva deosebit ca atunci când ai terminat undeva de făcut ce ai de făcut să laşi lucrurile cum erau înainte de a săpa. Dar, unii din păcate nu au nivelul de conştiinţă suficient de ridicat pentru a face în mod implicit ceea ce trebuie, a încheiat edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare