Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

La muncă, nu la întins mâna după portofelul părinţilor

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

E plină lumea de incompetenţi. De scursuri sociale ce dau naştere şi, mai apoi, conturează, personalităţi insipide, îmbălsămate în snobism şi complexe de superioritate. Toate fondate nu pe realizări personale, ci pe faptul că tati este posesorul gâştei ce face ouă de aur ornate cu Swarovski. Şi tot tati e generos şi iresponsabil şi îi asigură odraslei mai-mult-decat-perfectul. Nu fac referire la categoria părinţilor ce se frământă şi se zbat pentru a le oferi copiilor lor un trai decent şi o situaţie de care ei, probabil, nu s-au putut bucura. Fac referire la cei care cu bună-ştiinţă îşi îmbracă progeniturile în hârtii de valoare, le plătesc educaţia, le plătesc statutul, practic, le plătesc existenţa.

Poate sunt traumele lăsate de alte vremuri, poate dorinţa de a săpa după nişte pseudo-rădăcini regale, unde rangul este moştenit şi nu dobândit sau poate simpla incompetenţă, născătoare de „copii de bani gata”. Nu-i cumpăra un smartphone când abia dacă ştie să scrie, nu-i cumpăra un „meleu” după ce se zbate a treia oară să ia bacalaureatul cu un jalnic cinci, nu-i umple cardul doar ca să meargă la mall cu anturajul care, dacă îţi acceptă copilul o face pentru capital sau pentru că gravitează în acelaşi cerc al părinţilor „mână-spartă”. Nu-ţi implementa ideea că „al meu e cel mai cel”, chiar dacă tendinţa e spre acest lucru. Doar aşa se va mai curată din epidemia tinerilor ce nu-şi văd lungul nasului şi consumă inepţie în cantităţi exagerate. Oamenii sunt hapsâni şi gata în orice clipă se exploateaze orice fapt. Doar pentru că „tembelizorul” instigă la consumul de personalitate „second-hand”, prostie şi scandal, asta nu înseamnă construcţia unui exemplu demn de urmat. Dimpotrivă, e un caz concret şi urlător de „aşa nu”.

Societatea se învârte în jurul banilor. Ei te fac mai deştept, ei te fac mai frumos, ei te fac talentat, ei te fac oricum ai vrea tu să fi şi îţi este mult prea teamă să atentezi să-ţi atingi obiectivul prin forţe proprii şi tot ei îţi aduc faimă şi „recunoştinţa” de care egoul tău are atâta nevoie.

sursa foto:theglobeandmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Ruben Lațcău a semnat în numele lui Nicolae Robu un contract de dirigenție de șantier

Că useriștii au vise umede, ori de câte ori vine vorba despre Nicolae Robu,...

Posta Romana linisteste pensionarii: Pensiile vin intre 10 si 20 ianuarie 2020

Compania Naţională Poşta Română informează că, în această lună, distribuirea pensiilor se va decala....

Schimbările climatice, in top 3 cele mai mari provocari pentru societate. O spun romanii!

Conform unui sondaj recent realizat de către institutul de cercetare puls comandat de E.ON,...