Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațiePrimarul Timişoarei atenţionează: PSD vrea să taie peste 35% din bugetul de...

Primarul Timişoarei atenţionează: PSD vrea să taie peste 35% din bugetul de investiţii al oraşului

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Timişoara va fi văduvită de mai bine de o treime din banii care compun bugetul local. Asta susţine primarul capitalei Banatului, Nicolae Robu, care este de părere că prin reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%, banii care ajung la marile administraţii loccale din ţară se vor reduce semnificativ.

„Problema este că prin această reducere, bugetul local al tuturor unităţilor administrativ teritoriale care s-au bazat pe un buget local important, că unii nu au numai cu ce să îşi plătească salariile, se reduce cu 35,5%. La Timişoara, în sume absolute, asta înseamnă circa 33 de milioane de euro pe an. Eu intenţionam să dau drumul la anul la construcţia celor două noi poduri. Avem noi pasaje de făcut. În total, până la finalul mandatului, ştiţi că am spus că am de făcut patru noi poduri şi pasaje cel puţin încă două, dar probabil trei în cazul cel mai fericit 4. V-am şi spun unde, toate sunt necesităţi stringente pentru oraşul nostru. Cele două pasaje Jiul şi Popa Şapcă sunt făcute din bani de la bugetul local, pe bani care provin din acea cotă parte din impozitul pe profit recoltat pe raza municipiului Timişoara. În momentul în care aici se produce o scădere atât de drastică, noi nu mai avem capacitatea să susţinem aceste obiective de investiţii. Ca să fie toate lucrurile în regulă ar fi trebuit ca acea cotă parte din impozitul pe venit care rămâne la bugetele locale să crească de la 41,75% la 66,8%, asta arată aritmetica. Guvernul a crescut acea cotă la 43%. Ar fi trebuit să crească la 44% în momentul în care au fost majorate salariile, căci aceste majorări s-au făcut cu eforturile administraţiilor locale”, a explicat edilul Timişoarei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare