Gata cu frigul, ne pregătim de polei! Principalele măsuri decise la comandamentul de iarnă de la Prefectura Timiş

- Advertisement -

S-a terminat cu gerul, ne pregătim de polei. Pe scurt, deşi în Timiş temperaturile de minus 15 grade Celsius vor mai dura încă două nopţi, după aceste zile vremea se va încălzi. Conform ANM în weekend vin precipitaţiile, astfel că mai mult ca sigur pe şosele se va forma polei.

Prefectul judeţului Timiş, Mircea Băcală a declarat astăzi, în cadrul şedinţei comandamentului de iarnă că „în 36 de judeţe este încă cod portocaliu, iar la noi este cod galben de ger. Prin deducţie logică, consumul de gaze şi curent electric va fi destul de mare. Din păcate, Timişul ştiţi foarte bine că este capătul de reţea şi noi consumăm cât ne mai rămâne. Vreau să îi întreb pe reprezentanţii de la gaze dacă există probleme care nu depind de noi sau trebuie să sun la minister ca Timişul să nu aibă de suferit la fel şi de la Enel. Nu pot să nu menţionez că sunt mulţumit de cum au intervenit echipajele de intervenţie de la societăţile locale poate nu au acţionat suficient de rapid, dar am încercat să rezolvăm punctual acolo unde au fost probleme”.

În ceea ce priveşte pricipalele companii care furnizează utilităţi şi servicii pentru populaţie, reprezentanţii acestora au dat asigurări că în Timiş nu există probleme majore şi că se intervine prompt pentru remedierea celor existente. Dacă Enel şi Colterm susţin că nu există defecţiuni la reţele şi că toate problemele care apar se remediază în scurt timp, cei de la E.On au avut probleme în Dumvbrăviţa, acolo unde o parte din abonaţi nu au avut gaz vineri noapte, astfel că nu s-au putut încălzi cu ajutorul centralelor termice de apartament. Pe teritoriul Timişoarei, adăposturile primăriei au fost luate cu asalt de oamenii străzi, la fel şi cele ale Caritas şi ale Fundaţiei 89. În acest sens, prefectul Băcală a cerut primăriei să identifice un nou spaţiu pentru cazarea nevoiaşilor, dar şi forţelor de ordine să ridice persoanele fără adăpost de pe străzi.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=37sAzvWUdzQ&feature=youtu.be]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare