Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriGata cu "Ia-mă nene". Guvernul mai rezolvă o problemă

Gata cu „Ia-mă nene”. Guvernul mai rezolvă o problemă

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Următoare problemă de rezolvat din agenda publică: autostopiştii. Aşadar, respectabilii domni politiceni au adus în atenţia celorlalţi respectabili domni politicieni că ceva „scârţâie” la manevra aceasta. În urma unor dezbateri s-a propus ca şoferii care iau parte la acţiunea de „Ia-mă nene” şi primesc bani, să fie sancţionat cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 5.000 de lei. De ce? Vorba fanului lui Paul Walker, „pentru că automobile”. Conform surselor, Guvernul va aproba un proiect de ordonanţă de urgenţă publicat de Ministerul Transporturilor. Potrivit acestuia, practica autostopului „afectează profund activitatea întreprinderilor autorizate şi mediul concurenţial, având un impact negativ inclusiv asupra bugetului de stat”. Aşadar, „autostopismul” este rău. Este rău pentru că e mai bine să ai bani decât să n-ai şi, de ce să n-ai dacă poţi controla acest lucru?

Proiectul nu prevede, însă, şi modul în care va fi controlată această activitate. El se va  afla în dezbatere publică până la data 23 decembrie. Dar autostopiştii nu sunt şi ei complice? Să-i amendăm şi pe ei, zic. Mărul Discordiei, tentaţia de pe şosea, care aşteaptă să semnalizezi în semn de oprire pentru a-ţi oferi 10 lei pe 50 de kilometri şi, după caz, pilde sau învăţături. Parcă ar merge o taxă pe cap de autostopist, un abonament, ceva.

În atenţia publicului, dacă o bătrânică îţi face cu mâna la marginea drumului, afară -12 grade, sub nicio formă, dar repet, sub nicio formă să nu opriţi. Şi ce dacă poate nu îşi permite să ia un taxi din Făget până la Lugoj? Să stea acasă atunci. De asemenea, această regulă nu se aplică doar la cei vârstnici, indiferent de sex, rasă sau culoare, autostopiştii sunt ilegali.

Acest material este un pamflet şi trebuie tratat ca atare (sau nu).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

La noapte trecem la ora de vară!

În această noapte, România trece la ora de vară. Astfel ceasurile vor fi date...

Dezastrul Colterm! Timișorenii, obligați să scoată din buzunar peste 21 milioane euro pentru că primarul Dominic Fritz a uitat să-l trezească din somn pe...

Aduceți-vă aminte când, în plină campanie electorală, Dominic Fritz avea soluții la orice problemă...

Demagog cu gura plină! Primarul Dominic Fritz a încălcat legea rutieră direct din șaua bicicletei

Cel mai simplu e să dai lecții la toată lumea și tu să faci...