Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Ghiroda se uneşte cu Timişoara, via RATT. Linia 11 se prelungeşte până în comuna lipită de Capitala Banatului

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

ADR Vest şi primăriile din Timişoara şi Ghiroda au semnat în luna decembrie 2013, un acord privind implementarea proiectului de extindere a liniei de troleibuz numărul 11 până la Ghiroda. Acesta urmează a fi implementat în 15 luni de la zoua următoare semnării acordului (25 decembrie 2013).

Valoarea acestui proiect este de 24.625.899,01 lei (TVA inclus), din care Uniunea Europeană contribuie cu suma de 19.782.289,82 lei.

Obiectivul general al proiectul este legat de îmbunătăţirea generală a traficului urban, precum şi realizarea sistemului integrat de circulaţie şi transport în municipiul Timişoara şi aria periurbană, respectiv în zonele viitoarei aglomerări urbane dezvoltate în jurul Capitalei Banatului.

Urmează ca litaţia să fie organizată, iar mai apoi se va trece la execuţia primei linii de troleiuz metropolitan, celelate linii „M” din protofoliul Regiei Autonome de Transport Timişoara fiind la această oră realizate cu autobuze. Linia se va prelungi chiar pe DN6 până după podul care trece peste Bega, aflat în comuna Ghiroda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Școala Gimnazială 13 din Timişoara va avea un corp nou de clădire, construit și dotat cu bani europeni!

Școala Gimnazială nr.13 din Timişoara, de pe strada Musicescu, va avea un corp nou...

Bani de la UE, pentru producerea vaccinului gripal tetravalent la Institutul Cantacuzino

Guvernul pregătește un proiect european din fonduri nerambursabile pentru modernizarea Institutului Cantacuzino, reluarea producției...

E OFICIAL! Timisoara primeste finantare europeana pentru 21 de tramvaie NOI!

Unul dintre proiectele cu finanțare europeană aflate pe lista de rezervă transmisă de Primăria...