Guvernanţi, nu daţi bani pentru Gara de Nord? Avem noi grijă! Vezi câte nereguli au găsit poliţiştii locali şi ce măsuri au luat

- Advertisement -

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA Bucureşti – Sucursala Centrul Regional de Exploatare, Întreţinere şi Reparaţii CF Timişoara a primit somaţie cu termen de soluţionare conform HCL 371/2007 modificată pentru a trece la întreţinerea în stare corespunzătoare a clădirii, efectuarea de reparaţii, amenajări etc, asigurarea reparării, spălării geamurilor, înlocuirea celor sparte, întreţinere faţadă şi asigurarea igienei în clădirile şi incintele în care îşi desfăşoară activitatea prin curăţare, deratizare, dezinsecție şi dezinfecţie.

S-a mai constatat şi faptul că subpasajul de acces spre zona peroanelor era curat, însă persistă un miros greu şi înţepător, geamurile clădirii Gării de Nord fiind acoperite cu o peliculă de mâzgă foarte groasă, ceea ce denotă că nu au fost spălate de foarte mult timp. De-a lungul căilor ferate s-au constatat cantităţi semnificative de deşeuri urbane împrăştiate, rezultate din curăţarea vagoanelor de călători (pet-uri, mase plastice, hârtii) şi vegetaţie ierboasă şi lemnoasă crescută din abundenţă şi necurăţată care creează un aspect dezolant şi afectează negativ peisajul din această zonă de interes special.

În zona depoului, pe acoperişul clădirilor situate în zona pasarelei şi a turnului de apă au fost aruncate diferite deşeuri urbane de cetăţenii din zonă care circulă pe pasarelă, iar în urma primelor reverificări o mare parte au fost curăţate.

Pentru aspectele de încălcare a normelor legale în vigoare constatate, au fost întocmite opt procese verbale de constatare la faţa locului şi au fost stabilite măsuri cu termen, pentru curăţarea şi transportul deşeurilor vegetale şi urbane din zona liniilor nefuncţionale care aparţin societăţii situate în triaj, colectarea şi să transportul deşeurilor, dezinfecţia spaţiilor din clădire, deratizarea triajul în zona liniilor nefuncţionale, spălarea geamurilor şi înlocuirea celor sparte etc.

Pe linie de circulaţie, în urma acţiunilor efectuate în zonă în cursul zilei de miercuri împreună cu liderul de sindicat, poliţiştii locali au aplicat nu mai puţin de 10 sancţiuni conducătorilor auto de taximetre care nu au respectat legislaţia în vigoare, urmând ca astfel de acţiuni să fie organizate periodic.

Pe linie de comerţ, au fost verificate un număr de 16 societăţi comerciale, 10 dintre acestea fiind sancţionate pentru că nu deţin acord de funcţionare, cu peste 3.500 de lei, conform Legii 650/2002. Trebuie menţionat faptul că astfel de controale pe linie comercială tot pe teritoriul Gării de Nord au mai fost efectuate şi în anul 2011, când au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale. În data de 13 martie se vor efectua din nou verificări pentru a se stabili în ce măsură termenele acordate au fost respectate şi pentru a se lua măsurile legale care se impun, anunţă Poliţia Locală Timişoara.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare