Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

„Leii din Banat” au fost „ciufuliţi” la Oradea, de lider, în ultimele secunde de joc

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Şapte secunde! Atât le-a lipsit celor de la BC Timişoara să reintre în lupta pentru play-off şi implicit să aducă prima victorie a sezonului în faţa celor de la CSM Oradea. Alb-violeţii au început perfect partida cu „leii din Oradea” conducând cu 5-0 în primele minute. Diferenţa a crescut la zece puncte după primul sfert, care s-a încheiat cu scorul de 20-10 în favoarea bănăţenilor. Cea mai mare diferenţă, de 15 puncte în favoarea timişorenilor, s-a înregistrat în sfertul doi (36-21), pentru ca scorul la pauza mare să fie de 39-26 pentru elevii lui Petricevic.

Repriza secundă a adus de la cabine nişte „lei” mult mai fioroşi în tabăra orădenilor, acetia pornind o luptă dură de recuperare a diferenţei. Sfertul trei s-a încheiat în favoarea elevilor lui Cristian Achim, cu 18-12, însă scorul general era tot în favoarea „leilor din Banat”, 51-44. Ultimul sfert a fost parcă din alt meci, elevii lui Dragan reuşind să marcheze numai şapte puncte, în timp ce bihorenii reuşeau să adauge 15 la punctele adunate până atunci. Bihorenii au trecut în avantaj pentru prima oară abia cu şapte secunde înainte de final, iar apoi Gacesa a irosit o aruncare deschisă de trei puncte, partida încheindu-se cu scorul de 59-58 în favoarea CSM-ului din Oradea.

„Mie îmi pare rău pentru fiecare înfrângere, dar pentru aceasta şi mai mult. Am fi meritat victoria, pentru că am avut momente de joc foarte bun şi am condus 39 de minute şi 53 de secunde. Până la urmă, am cedat la limită, ca şi în alte ocazii în acest campionat. O spun încă o dată, am crescut în joc, din păcate nu şi în clasament” a declarat Dragan Petricevic, antrenorul BC Timişoara după finalul jocului.

Alb-violeţii au fost sancţionaţi cu 25 de faulturi, faţă de cele numai 15 ale grupării din Oradea. Raportul aruncărilor libere este şi mai dezechilibrat: 22 pentru gazde, 7 pentru timişoreni, scrie site-ul oficial al formaţiei de pe Bega. „Eu sunt antrenor, nu mă pricep la arbitraj, dar nu pot să nu remarc aceste cifre, cu atât mai mult cu cât gazdele s-au apărat agresiv, uneori chiar şi în jumătatea noastră. În astfel de situaţii, contactele, multe neregulamentare, sunt inevitabile. Eu le-am strâns mâna şi arbitrilor şi celor de la Oradea, dar nu pot să nu semnalez lucrurile acestea, mai ales că nu se întâmplă prima oară” a mai spus Petricevic.

Marcatorii noştri: Zlatko Jovanovic – 25 de puncte, Fenn şi Lăpuşte – câte 9, Conley 8 (şi 15 recuperări), Gacesa – 4, Toth – 2 şi Vasojevic – 1.

BC Timişoara are de jucat următoarele două partide pe teren propriu: luni, 3 martie 2014, de la ora 19:30 cu Energia Rovinari, şi sâmbătă, 8 martie, de la ora 17:00, cu Universitatea Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Micii baschetbalişti sunt aşteptaţi, în perioada 3-8 august, la prima ediţie a „MP Sport Skills Development Camp”.

Evenimentul se va desfășura la sala "Banu Sport" de lângă stadionul "Dan Păltinişanu" în...

SCM BC Timisoara joaca astazi, ultimul meci din Top 6, pe teren propriu

Echipa de baschet SCM BC Timișoara joacă astăzi, de la ora 18:00, ultimul meci...

BC Timisoara, meciuri de verificare cu alb-violetii din Kecskemet

Pauza în care a intrat competiția națională de baschet masculin, prilejuită de partidele selecționatei...